Campanië/Napels

Campanië/Napels

Regio in Italië

Campanië is een gebied welke gelegen is in het zuiden van Italië. Veel mensen uit Nederland en België doen voor de noordelijker gelegen regio’s van het land af. Daar deze zich prima lenen voor een autovakantie. Maar dat neemt niet weg dat deze regio het ontdekken meer dan waard is. Het heeft alle ingrediënten om uw verblijf in Italië tot een geslaagde vakantie te maken. Dus chroom niet en huur snel een vakantiehuis in Campanië, koop een vliegticket en binnen een paar uur zet u voet aan de grond in dit deel van het land.
En ook u ontdekt de Amalfikust, het karaktervolle Napels en het schitterende eiland Capri.
Twijfel niet al te lang en breng de vakantie eens door in Campanië.


Toerisme

Zuid-Italië is een regio die zoveel te bieden heeft en wilt u eens het echte authentieke vakantiegevoel krijgen en het oude Italië leren kennen. Boek dan via onze website eens een heerlijke vakantievilla in Campanië. Zonaanbidders doen er goed aan een huisje of appartement dicht aan de kustlijn te boeken. Zij kunnen de dag doorbrengen aan één van de vele stranden die dit gebied rijk is.
Liefhebbers van natuur doen er goed aan om eens af te reizen naar de vulkaan de Vesuvius. De geschiedenis van dit deel van Italië leren kennen ? Dan doet u er goed aan om het wereldberoemde Pompeï te bezoeken. Of doe de hoofdstad van Campanië, het authentieke en rauwe Napels eens aan. De geboortestad van de Pizza, dus als u fan bent van de Italiaanse keuken zit u hier goed.
Als u een vakantiewoning huurt in Campanië zult u zelf ervaren dat dit een prachtige regio is en absoluut het doorbrengen van de zomervakantie waard.

Provincie

Campanië/Napels

Oppervlakte

13.600 km2

Aantal inwoners

circa 5.575.000

Hoofdstad

Napels