Ascea

Ascea

Plaats in Italië

Ascea is een plaats welke gelegen is aan de kust van Campanië. Het is een prima regio om de vakantie door te brengen, u zit er in een uniek stukje Italië. De stranden zijn er prachtig en het binnenland is mogelijk nog mooier. Daarom kiezen er veel mensen ook voor om een vakantiehuis te huren in Ascea.
De faciliteiten op het gebied van detailhandel en horeca zijn er prima en je hebt in feite geen auto nodig als je in de plaats zelf verblijft. Wil je de omgeving verkennen dan is het huren van een auto wel aan te raden. En eigenlijk moet u het achterland van dit deel van Campanië echt gaan bekijken. Wij hebben een kleinschalig aanbod van particuliere vakantiehuizen in de badplaats Ascea op onze website staan.


Toerisme

Boek snel een leuk natuurhuisje in Ascea als eerste stap. Het zuiden van Italië is prachtig en met het vliegtuig is het bovendien goed bereikbaar. Wilt u met de auto afreizen naar uw vakantiewoning in Ascea dan is het verstandig om hiervoor meerdere dagen uit te trekken en de reis in drie dagen op te delen.
Wat is te doen in dit deel van Campanië ? Voor natuurliefhebbers is er natuurpark Cilento, bezoek deze eens tijdens de vakantie. Dichtbij Ascea zijn de opgravingen van Elea-Velia te vinden. Deze plek staart vermeldt op de werelderfgoedlijst van Unesco. Voor prachtige vergezichten kun je de berg Monte Stello bezoeken. Als je een appartement hebt geboekt in Ascea zelf kun je lopend richting het zandstrand gaan.
We kunnen dat ook gerust stellen dat zuidelijk Italië net zoveel te bieden heeft dan de noordelijker gelegen regio’s. Dit wordt goed duidelijk als u tijdens de vakantie in Ascea verblijft.

Plaatsnaam

Ascea

Aantal inwoners

circa 7.400