Positano

Positano

Plaats in Italië

Positano is een kustplaats in het zuiden van Italië. Het is gelegen in de regio Campanië. Veel Nederlanders kennen dit deel van het land niet en dat is erg jammer want het is de moeite meer dan waard. Als je een vakantiewoning boekt in Positano heb je een vakantieadres direct aan de kust van Italië. Zonaanbidders zitten hier helemaal top, want de stranden zijn er spectaculair gelegen. Het dorp Positano is gebouwd tegen de berghelling en dit zorgt voor een spectaculair schouwspel. Vooral vanaf het water kun je prachtige foto’s schieten van deze plaats. Als je de vakantie wilt doorbrengen in de Campanië regio dan is Positano één van de leukste plekken voor het huren van een appartement. Het heeft nog echt een authentiek karakter en je waant je nog in het Italië van de zeventiger jaren.


Toerisme

Het zuiden van Italië is de moeite meer dan waard en Campanië is een uitstekende plek om de vakantie door te brengen. De beste plek is zonder meer de Amalfikust, hier tref je een breed aanbod van duurzame vakantiehuizen, zoek je een leuke plek dan is Positano een plaats die je zeker in overweging moet nemen. Als je hier een vakantiehuisje huurt dan zit je direct aan zee en je middels een boottocht een goede indruk krijgen van de kustlijn.
Een dagje stad tijdens de vakantie in Campanië ? Vanuit Positano is het authentieke en unieke Napels makkelijk bereikbaar. Deze stad met een rauw randje moet je gezien hebben als je de vakantie in Zuid-Italië doorbrengt.  En wat te denken van het legendarische Capri, trek een dag van je vakantie in Positano uit om dit prachtige eiland te bezoeken.
Wil je de vakantie doorbrengen in Campanië doorbrengen dan is het vliegtuig het handigste vervoermiddel. Tenzij je een autovakantie door Italië maakt dan kun je overwegen om ook enkele dagen in Positano door te brengen en zodoende de prachtige Campanië regio te ontdekken.

Plaatsnaam

Positano

Aantal inwoners

circa 4.000