Praiano

Praiano

Plaats in Italië

Praiano is een dorp welke in de heuvels van Campanië is gelegen. Vanuit deze plaats heb je een schitterend uitzicht op zee en de kustlijn.
Mensen die de vakantie willen doorbrengen in Praiano gaan vooral voor de prachtige natuur en het authentieke Italiaanse karakter wat dit gebied nog steeds uitademt.
Als je een vakantiehuis gehuurd hebt in Praiano dat heb je simpelweg een auto nodig om de rest van de Campanië streek te verkennen. De spectaculaire kustlijn alleen al is het doorbrengen van een vakantie in dit deel van Italië alleen aan meer dan waard.


Toerisme

Duurzaam de vakantie doorbrengen is iets wat hoog in het vaandel staat in Praiano en zijn directe omgeving. Ecologisch op vakantie gaan in Campanië, dit is iets wat steeds beter kan.
De natuur staat in dit deel centraal, denk alleen al eens aan de vermaarde Amalfi kust welke door kenners tot de mooiste van de wereld wordt gerekend. Maar ook het bergachtige landschap maakt het dat een recreatiewoning huren in Praiano gelijk staat aan een authentiek vakantieverblijf in een prachtig deel van het land.
Voor een zandstrand moet je circa twintig minuten in de auto zitten, en wil je eens een dag de drukte opzoeken dan is Napels met zijn eigen karakter toch wel een heuse aanrader.
Wil je echter vooral tot rust komen huur dan een eenvoudig vakantiehuisje in Praiano en neem een goed boek mee. Je zult zien dat ook in het zuiden van Italië er plekken zijn te vinden waar je heerlijk kunt genieten. Campanië is hiervan een prima voorbeeld!

Plaatsnaam

Praiano

Aantal inwoners

circa 925