Sorrento

Sorrento

Plaats in Italië

Sorrento is een stad aan de Italiaanse kust. Deze plaats is te vinden in de regio Campanië en in de zomermaanden populair bij toeristen die in dit deel van het land de vakantie doorbrengen en ook de Italianen uit dit gebied komen graag naar deze plaats aan de kust.
Voor het huren van een vakantiehuis in Sorrento moet je er snel bij zijn, het huuraanbod is afkomstig van particulieren en de accommodaties zijn erg gewild.
De populariteit van deze badplaats is mede te danken vanwege haar prachtige ligging op het schiereiland Sorrentina. De fraaie stranden in de omgeving lokken veel toeristen deze kant op.
Sorrento is een stad die goed beloopbaar is en in het centrum en de haven is er volop keuze in een winkelaanbod en talrijke restaurants.
Ook zijn er in dit stadje in Campanië enkele musea te vinden. Als je de vakantie in de provincie Napels wil doorbrengen dan is Sorrento een sublieme keuze!


Toerisme

Een populaire excursie die mensen boeken als ze de vakantie doorbrengen in Sorrento is de boottocht naar het iets zuidelijker gelegen eiland Capri. Door velen wordt dit eiland tot het mooiste van Italië gerekend.
Vanuit je vakantiewoning in Sorrento kun je met de auto ook prima de binnenlanden van Campanië verkennen. Dit is zeker iets wat je moet overwegen want de natuur is prachtig en divers!
In en rondom de stad Sorrento heb je ook mooie zandstranden en dit in combinatie met het mooie weer en de unieke ligging van deze plaats maakt het dat je in het zomerseizoen hier heerlijk kunt relaxen onder de Italiaanse zon.
De Amalfitaanse Kust is prachtig en de badplaats Sorrento biedt genoeg vertier voor jong & oud.

Plaatsnaam

Sorrento

Aantal inwoners

circa 17.000