Cattolica

Cattolica

Plaats in Italië

Cattolica is een kustplaats aan de oostzijde van Italië het is te vinden in de regio Emilia-Romagna en hier is alles te vinden wat je tijdens je verblijf in dit land zoekt. Het is een levendige plaats en als je een appartement huurt bij de haven van Cattolica zal je merken dat hier van alles te doen is. De boulevard en het strand worden drukbezocht door toeristen wil je iets eten of wat drinken dan is er veel keuze wat betreft horecafaciliteiten.
Het aanbod van vakantiehuizen in Cattolica is dan ook redelijk divers. Het leuke is wel dat dit een prima plek voor een gezinsvakantie is. Ook onder Italiaanse families zelf is dit gebied populair voor het doorbrengen van een heerlijke vakantie.
Dus waarom doet u niet wat de lokale bevolking doet en huurt u een leuk huisje in Cattolica en ervaart de gastvrijheid.


Toerisme

Voor een vakantie met kennissen of vrienden is het huren van een huisje in Cattolica een prima eerste stap. Dit deel van de Italiaanse regio Emilia-Romagno is een bruisende locatie direct aan zee dus nooit ver van een strand.
Rimini bijvoorbeeld is per auto eenvoudig te bereiken vanuit Cattolica, het is daar wel erg toeristisch dus als u de volgende dag de rust wilt opzoeken dan is het achterland van Romagna een aanrader. De natuur is er oogverblindend mooi en uw waant zich in heel ander deel van Italië.
Voor een gezinsvakantie is Cattolica een prima bestemming. In de directe regio zijn er pret- en waterparken te vinden en natuurlijk is in de badplaats zelf ook veel te zien en te doen.
Voor de wat oudere jongeren wacht het uitgaansleven, er zijn diverse clubs, barretjes en andersoortige uitgaansgelegenheden. En wat is er lekkerder dan na een avondje uit de volgende dag lekker te relaxen aan het zandstrand van Cattolica.

Plaatsnaam

Cattolica

Aantal inwoners

circa 17.000