Emilia-Romagna

Emilia-Romagna

Regio in Italië

Emilia-Romagna is een regio die tussen het noorden en centraal Italië te vinden is. Wat betreft oppervlakte is dit gebied redelijk te vergelijken met het net iets zuidelijker gelegen Toscane.
Toch brengen hier minder mensen de vakantie door. Deels wel te begrijpen doordat het zit ingeklemd tussen enkele populaire vakantiegebieden, maar wie de vakantie doorbrengt in Emilia-Romagna zal bemerken dat deze Italiaanse regio zelf ook wel het één en nader te bieden heeft. Vooral de oostzijde is de moeite waard, het is gelegen aan de Adriatische Zee en de zandstranden die hier te vinden zijn zullen bij strandliefhebbers op zeker in de smaak vallen.
Als je in oostelijk Emilia-Romagna een vakantiehuis huurt zijn de stranden van bijvoorbeeld de populaire badplaats Rimini makkelijk bereikbaar. Ook de binnenlanden zijn overigens de moeite waar. De glooiende landschappen bieden prachtige panorama’s en nodigen uit om eens lekker actief bezig te zijn tijdens je vakantie in Italië. Dus boek snel een vakantiewoning in Emilia-Romagna en geniet van een heerlijke vakantie in deze Italiaanse regio.


Toerisme

Veel mensen die richting het buitenland gaan om daar de vakantie door te brengen hebben verschillende wensen. Het klimaat is natuurlijk erg belangrijk en de nodige zonuren is het voor het gros van de toeristen erg belangrijk. Maar ook cultuur, leuke steden en de lokale keuken zijn ingrediënten voor een geslaagde vakantie.
Kies er daarom eens voor een recreatiewoning te huren in Emilia-Romagna, alle eerder genoemde facetten kan deze regio je bieden. Je hebt populaire badplaatsen als een Ricciohe en Cattolica, de aanwezige zandstranden zijn het proberen meer dan waard. Maar voor een snufje Italiaanse cultuur en  stedelijke architectuur kun je bijvoorbeeld treft in de hoofdstad van Emilia-Romagna, namelijk het authentieke Bologna met zijn oude gebouwen en imponerende pleinen. De binnenlanden lenen zich perfect voor het maken van lange wandeltochten en het bezoeken van authentieke dorpjes waar je het gevoel hebt dat de tijd er stil staat. Kortom het echte Italië. In de wintermaanden kun je trouwens ook nog op skivakantie in Emilia-Romagna, het is dan ook wel veilig te zeggen dat dit deze prachtige streek het hele jaar door de moeite van het bezoeken waard is.

Provincie

Emilia-Romagna

Oppervlakte

22.125 km2

Aantal inwoners

4.400.000

Hoofdstad

Bologna