Cesenatico

Cesenatico

Plaats in Italië

Cesenatico is een kustplaats aan de oostzijde van Italië. Het is bovendien ook een gemeente waaronder enkele dorpen als Ponente, Tagliata en Borella.
Het aanbod van vakantiehuisjes in Cesenatico is ten opzichte van andere overnachtingsmogelijkheden redelijk gering en als je hier de vakantie door wilt brengen op een park dan is vroeg boeken noodzakelijk.
Cesenatico staat bekend om de fraaie stranden en is dan ook een populaire vakantiebestemming voor mensen die willen verblijven in de regio Emilia-Romagna.
Er zijn voldoende restaurants en strandtentjes in Cesenatico te vinden. Ook zijn er voor toeristen leuke boetiekjes, etc. te bezoeken. Kortom een prima badplaats als u aan de oostzijde van Italië wilt verblijven. 


Toerisme

Mensen die de vakantie in Cesenatico doorbrengen komen hier voornamelijk voor de zandstranden die direct aan deze plaats grenzen. Absoluut begrijpelijk gezien de combinatie van veel zonuren, lange stranden en goede horecavoorzieningen direct aan de kustlijn.
De Adriatische Zee is ook prachtig en voor zonaanbidders is Cesenatico dan ook een logische optie.
Toch is er in dit deel van Emilia-Romagna nog wel meer te doen. Als u de beschikking heeft over een auto bent u binnen een kwartier in een landelijk setting. De groene omgeving maakt het tot een genot de omgeving en het achterland van Cesenatico te ontdekken. De typische dorpje en stadjes die u tijdens de autoreis tegenkomt maken het leuk en afwisselend.
Dus voor een vakantie aan de oostkust van Italië is Cesenatico een prima optie.

Plaatsnaam

Cesenatico

Aantal inwoners

circa 26.000