Modigliana

Modigliana

Plaats in Italië

Modigliana is een plaats welke gelegen is in de regio Emilia-Romagna. Deze regio grens aan regio’s als Tocane en Le Marche. Het is een prachtige stukje Italië en in toenemende mate weten toeristen uit het buitenland deze regio ook te vinden.
Een vakantiehuis huren in Modigliana staat synoniem aan het bivakkeren in een rustige omgeving en genieten van wat de provincie Forli-Cesena u te bieden heeft. De landelijke omgeving maakt het dat u helemaal tot rust komt tijdens uw vakantie.
Wat valt er te zeggen over Modigliana zelf? Vooral dat het prachtig gelegen is tussen de groene heuvels van Emilia-Romagna en dat de plaat zelf knus doch gezellig aandoet. Er is enige detailhandel en ook is er een pizzeria en enkele andersoortige eetgelegenheden te vinden. Maar als je de rust in een landelijke omgeving zoekt dan is dit het perfecte vakantieadres.


Toerisme

Stel u heeft een leuke vakantiewoning geboekt in of net buiten het dorp Modigliana. Dat is natuurlijk een prima eerste stap want in deze Italiaanse regio is het prima toeven. Maar u wilt natuurlijk ook nog wel enkele activiteiten ondernemen tijdens uw vakantie in Emilia-Romagna.
Voor wandelaars is de vallei van Tramazzo een waar eldorado. Je treft hier schitterende wandelroutes die je langs dalen en glooiende heuvelruggen voeren. Ook passeer je enkele wijngaarden. De diversiteit welke je tegenkomt is werkelijk verbluffend. Ook het natuurpark Vena del Gesso is een absolute aanrader trouwens! In de omgeving zijn er leuke dorpjes te vinden waar het prima toeven is. Voor het avondmaal kun je trouwens prima in Modigliana blijven. In het historisch centrum van dit leuke dorp is het gevoel van het oude Italië nooit ver weg en u zult zich realiseren dat u de goede keuze hebt gemaakt om in deze plaats een vakantiehuisje te huren.

Plaatsnaam

Modigliana

Aantal inwoners

circa 4.700