Rimini

Rimini

Plaats in Italië

Rimini is één van Italie,s meest bekende kustplaatsen en veel mensen brengen hier dan ook graag de vakantie door. Het is gelegen in de regio Emilia-Romagna, dit gebied is te vinden aan de oostkust van Italië.
Het aanbod van vakantiehuizen in Rimini is groot te noemen, dit doordat jaarlijks veel mensen hier een appartement huren. Onder jongeren geniet deze badplaats dan ook grote populariteit maar ook een vakantie met het gezin is zeker goed te doen in deze stad met fraaie stranden. Voor de boodschappen, etc. kun je prima terecht in Rimini zelf een ook het aanbod van restaurants en drinkgelegenheden is meer dan voldoende. In de buurt van het Piazza Tre Martiri kun je perfect terecht.
Graag eens een vakantie doorbrengen in een toeristische badplaats in Italië, dan is Rimini waarschijnlijk de juiste keus voor jou.


Toerisme

Rimini als locatie van waarje de vakantie vorm kunt geven in cehtrale deel van het land. Emilia-Romagna is een gebied in Italië wat wellicht niet bij iedereen direct een blik van herkenning zal opleveren. Toch is in deze Italiaanse regio veel te zien en te doen. Als je een vakantiewoning in Rimini huurt kun je een dagje strand prima afwisselen met een trip door dit deel van het land. 
Voor een stedentrip kun je vanuit Rimini het prachtige Bologna eens aandoen en ben je een natuurliefhebber dan is het binnenland van Emilia-Romagna een aanrader. De imponerende landschappen zijn de moeite meer dan waard. De lokale keuken staat bekend als land,s beste en wil je echt lekker uit eten dan is het een suggestie om dit net buiten je vakantieadres in Rimini te doen. Want de keuken in de badplaats zelf is vooral ingesteld op toeristen en aan te raden is dan ook om een eenvoudig restaurant te zoeken waar de lokale bevolking eet. Je hebt dan de garantie dat je een fantastische gastronomische ervaring zult beleven. 
Ben je vooral zonaanbidder dan zit je natuurlijk helemaal perfect met de fraaie zandstranden van Rimini.

Plaatsnaam

Rimini

Aantal inwoners

circa 150.000