Lazio & Rome

Lazio & Rome

Regio in Italië

De regio Lazio is centraal gelegen in Italië en een prima bestemming voor een autovakantie.
Het is een gebied waar je alle pluspunten van het land kunt vinden. Ga maar na: een heerlijk klimaat, prachtige zandstranden, een afwisselend binnenland en de aanwezigheid  van de prachtige stad Rome is een garantie voor de nodige cultuur, Italiaanse geschiedenis, oude (en nieuwe) architectuur, enzovoort. Kortom te veel om op te noemen!
Als u besluit een vakantiehuis te huren in de regio Lazio dan kan het ook niet anders of u gaat een afwisselende vakantie doorbrengen in dit deel van Italië.
Het is aan te raden om met de auto af te reizen naar Lazio of in het geval van een vliegvakantie te kiezen voor het huren van een auto. Deze streek kunt u gewoonweg het beste bereizen met een automobiel.


Toerisme

Lazio is een populaire regio om de vakantie door te brengen. Maar bij Nederlanders is dit gebied relatief onbekend. De meeste van onze landgenoten die in dit deel van Italië op vakantie gaan kiezen voor een stedentrip in Rome. Dit is natuurlijk ook goed te begrijpen want het is één van Europa’s mooiste steden en hier een midweek of weekend doorbrengen is dan ook een prima idee.
Toch is het jammer dat veel mensen Lazio niet goed kennen. Het heeft simpelweg zoveel te bieden. Alleen al de schitterende stranden zijn het huren van een vakantiewoning aan de kust van Lazio meer dan waard. Maar ook de binnenlanden van dit gebied zijn het ontdekken meer dan waard. Prachtige natuurparken zoals Monte Rufeno zullen u versteld doen staan wat betreft natuurschoon. Of reis vanuit uw vakantiehuisje eens af naar Viterbo en ontdek de natuurlijke warmwaterbronnen van Bullicame eens. Een eigen stukje authentiek welness tijdens uw vakantie in Lazio. Ook het sprookjesachtig aangelegde park van Vignanello is de moeite meer dan waard.
En natuurlijk mag de hoofdstad van Italië Rome ook niet ontbreken als u in dit deel van het land de vakantie doorbrengt.
Hoe dan ook, bekijk het aanbod van recreatiewoningen die te huur worden aangeboden in de Lazio regio eens op uw gemak.

Provincie

Lazio & Rome

Oppervlakte

17.200 km2

Aantal inwoners

circa 5.600.000

Hoofdstad

Rome