Cantiano

Cantiano

Plaats in Italië

Het dorp Cantiano is te vinden in de binnenlanden van Le Marche. Deze plaats is een perfecte bestemming voor mensen die willen verblijven op een rustige locatie in dit gebied en het echte Italië willen ontdekken.
Net buiten Cantiano zijn er een aantal particuliere vakantiehuizen te vinden. Deze accommodaties zijn zonder uitzondering prachtig gelegen en garanderen u een rustig verblijf.
De regio De Marken zoals wij Nederlanders het nogal eens noemen is een gebied welke in toenemende mate wordt bezocht door toeristen. Hier tref je nog de kenmerkende Italiaanse schoonheid aan en vindt je het authentieke van dit land terug.
Cantiano is een plaats waar onder andere een museum te vinden is. Er zijn prima voorzieningen op het gebied van eten en drinken en natuurlijk is er ook een supermarktje te vinden waar je als toerist je dagelijkse boodschappen kunt doen. Kortom kun je stellen dat Cantiano een prima uitvalsbasis is!


Toerisme

Cantiano als plek om volgende vakantie door te brengen? Waarom eigenlijk niet!
Le Marche staat voor het echte Italië en dit stellende kunt je dit doorkoppelen naar het in dit gebied gelegen dorp Cantiano. Deze staat namelijk synoniem voor de Marken. 
De omgeving rondom het dorp is fantastisch om op je gemak te verkennen. Er zijn leuke wandelroutes te vinden en ook met een mountainbike of racefiets kun je een leuke fietstocht maken.
In Cantiano is een archeologisch museum te vinden, de moeite waard als je hier de vakantie doorbrengt. In dit deel van Italië zijn trouwens ook prachtige steden te vinden. Denk hierbij aan Urbino, of bezoek het kleinere Cagli eens. De voorkeur voor een wat grotere stad op rijafstand van Cantiano dan is Perugia een prima keus!
De Italiaanse regio Le Marche is wat betreft diversiteit overtroffen en of u nu zoekt naar een luxe villa of een gezellige en kleinschalige agriturismo. In de omgeving van Cantiano zijn deze te vinden. 

Plaatsnaam

Cantiano

Aantal inwoners

circa 2.300