Gualdo

Gualdo

Plaats in Italië

Gualdo is een piepklein stadje in het zuiden van de regio Le Marche. Dit gebied wordt nu stilaan ontdekt door toeristen uit omliggende landen. Het plaatsje is gelegen in de provincie Macerata.
Zoek je rustige bestemming in midden Italië om de vakantie door te brengen dan kan authentieke plaatsje Gualdo zomaar de ideale bestemming zijn. Het oude centrumpje heeft een natuurlijke grandeur puur door de oude gebouwen en dito plein.
Wat betreft faciliteiten heeft Gualdo op een supermarkt en kleine drogisterij niet veel te bieden. Maar in de omgeving zijn er voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld uit eten en dergelijke te gaan. Het is in deel van De Marken vooral genieten van het echte Italiaanse leven. Het is aan u om Gualdo op waarde te schatten!


Toerisme

Huur je een vakantiehuisje in Gualdo dan kun je opmaken voor een relaxt verblijf in een gebied met een prima klimaat en prachtige natuur.
De Sibillini gebergten bijvoorbeeld is een prachtig gebied om te wandelen.
Voor cultuurliefhebbers is de stad Recanati een pareltje in Le Marche welke je moet bezoeken tijdens je verblijf. Bovendien prima bereikbaar vanaf uw vakantiehuisje in Gualdo.
Ook het Lago di Fiastra is vanuit Gualdo goed te bereiken. Tenminste als je de beschikking hebt over een eigen auto. Een deugdelijk vervoersmiddel is toch wel belangrijk als je in dit deel van De Marken de vakantie doorbrengt.
Zoek je een mix van cultuur, historie, zonnig weer en lekker eten dan is het oude stadje van Gualdo een prima plek om te resideren tijdens de vakantie.

Plaatsnaam

Gualdo

Aantal inwoners

circa 830