Macerata

Macerata

Plaats in Italië

De stad Macerata is prachtig gelegen in de regio Le Marche. Deze streek komt steeds meer in opkomst, mede doordat je hier het authentieke Italië nog kunt beleven.
Het omliggende gebied is fantastisch en zal zeker de natuurliefhebber kunnen bekoren. Voor een portie cultuur is Macerata de plek om tijd door te brengen. Deze oude universiteitsstad is een parel en alle schoonheid komt samen op het oude stadsplein de Piazza della Libertà. Hier proef je nog de oude grandeur, het oude stadscentrum is de moeite meer dan waard. Doordat het hier om een redelijk grote stad in Umbrië gaat is de omgeving rondom Macerata een perfecte plek voor het huren van een vakantiewoning. Alle voorzieningen zijn in de stad zelf te vinden en de prachtige glooiende omgeving zorgen ervoor dat u een ontspannen vakantie in deze regio gaat beleven.
Kortom; de charme van Macerata moet u zelf gaan ondervinden!


Toerisme

Macerata een bestemming met mogelijkheden! Wie de vakantie doorbrengt in Italië gaat voor de prachtige landschappen en fraaie steden. Als u verblijft in of nabij Macerata dan is dat zeker mogelijk. Het prachtige natuurpark Marchigiana ligt in deze omgeving en pak de auto dan eens of maak een wandeling. U zult de schoonheid zeker waarderen. Voor de mensen die een sportieve uitdaging zoeken is de berg Monte Sibilinni een aanrader. Deze ligt op een half uur rijden en is dus goed bereikbaar vanuit Macerata. Nog sneller bent u bij één van de fraaie stranden van Le Marche. En het is natuurlijk ook wel leuk om een dagje zonnebaden aan de Adriatische Zee mee te pakken tijdens uw verblijf.
Kortom als u de vakantie in Macerata doorbrengt zult u een boeiende periode in een heel mooi stukje Italië tegemoet gaan.

Plaatsnaam

Macerata

Aantal inwoners

circa 42.000