Montelparo

Montelparo

Plaats in Italië

Montelparo is een compact dorp in het zuiden van de regio Le Marche. Deze streek ligt centraal in Italië en heeft ook heden ten dage een authentiek karakter. Samen met zaken als een aangenaam klimaat en fraaie stranden maakt het dit tot een regio waar je prima de vakantie door kunt brengen.
Huur je echter een vakantiewoning in Montelparo dan verblijf je in het binnenland van de Marken. Faciliteiten die dit dorpje te bieden heeft is kleinschalige horeca en de mogelijkheid tot het overnachten in een dorpshuisje.
Wil je het echte Italië ontdekken dan is het huren van een huisje in Montelparo een aanrader!


Toerisme

Montelparo is weer zo’n typisch vestingplaatsje van waaruit je 360 graden prachtige panorama views hebt. Met helder weer kun je de Adriatische Zee zien en ook het natuurpark Monti Sibillini is duidelijk zichtbaar.
Als je tijdens de vakantie verblijft in Montelparo dan kun je natuurlijk de regio Le Marche perfect verkennen. Met de auto is een dagje strand perfect in te plannen en ook één van de Nationale Parken in dit deel van Italië is eenvoudig te bereiken.
In de omgeving zijn er diverse leuke dorpjes en kleine authentieke stadjes te vinden. Bij een bezoek waant u zich terug in de tijd en zult u bemerken dat u hier veel met de euro kunt doen. Voor een schappelijke prijs heerlijk uit eten bij een echte Italiaan. Niet iedereen spreekt er Engels maar met handen en voeten kunt u zich prima uitdrukken.
Dit jaar naar de Marken, denk dat eens serieus na over het lieflijke en karaktervolle Montelparo.

Plaatsnaam

Montelparo

Aantal inwoners

circa 800