Albenga

Albenga

Plaats in Italië

Albenga is een stad die gelegen is in het noorden van Italië. Om precies te zijn bevindt deze zich in de regio Ligurië. Door zijn ligging aan de Middellandse Zee is deze plaats een populaire plek voor toeristen om de vakantie door te brengen.
Rondom Albenga zijn er dan ook vakantiehuizen die door recreanten gehuurd kunnen worden.
Niet alleen de kust is de moeite waard, dat gaat ook zeker op voor deze authentieke stad zelf, uit het verleden zijn er veel overblijfselen bewaard gebleven en dat gaat ook zeker voor het oude stadscentrum op en de vier stadstorens van Albenga die al van een afstand te zien zijn en waken over deze stad in het Italiaanse Ligurië.


Toerisme

De vakantie doorbrengen in het noorden van Italië maar niet precies weten waar dit jaar te verblijven? Kies voor een leuke vakantiewoning in Albenga en geniet van de diverse mogelijkheden welke de regio Ligurië te bieden heeft.
Door de ligging aan de zee is het prima mogelijk een zandstrand op te zoeken en te genieten van de Italiaanse zon. Maar ook natuurliefhebbers zitten hier goed, vooral als ze natuurpark Gallinara aandoen tijdens de vakantieperiode. Het is hier simpelweg genieten van al het natuurschoon wat Ligurië u te bieden heeft. Als u een vakantiehuisje vlakbij het stadje Albenga heeft gehuurd dan moet u deze plaats zeker even aandoen, u waant zich in het oude Italië. Dus breng de vakantie eens door aan deze Italiaanse regio in het noorden van het land en geniet van deze traditionele regio.

Plaatsnaam

Albenga

Aantal inwoners

circa 24.000