Ligurië

Ligurië

Regio in Italië

Ligurië is één van de kleinste regio,s van Italië en bij lang niet iedereen bekend. Toch is de kans best groot dat u er wel eens bent geweest of doorheen gekomen op weg naar een ander gebied in dit land. Het is gelegen in het noorden des lands en de grens loopt nog een klein stukje tot Frankrijk. Voor de rest wordt Ligurië omringt door andere Italiaanse regio’s.
De zuidkant van de streek grenst direct aan de Middellandse Zee, dit maakt het dat Ligurië best veel te beiden heeft aan vakantiegangers. Het prima klimaat maakt het dat een zonvakantie in deze streek absoluut tot de mogelijkheden behoort. Dus wellicht is het eens leuk om in een minder bekende regio van Italië de vakantie door te brengen. Deelt u deze mening? Huur dan eens een vakantiehuis in Ligurië en ontdek dat het hier prima toeven is.


Toerisme

Niet veel mensen weten het maar de Ligurië regio herbergt één van de mooiste parels van Italië of eigenlijk zijn het er zes, de prachtige dorpjes aan de kust die onder de naam Cinque Terre vallen. De authentieke dorpen in een dramatische setting zijn een bezoekje meer dan waard. Het beste is om via de trein de dorpen San Remo, Noli, Portofine, Camogli, Sestri Levante en Albenga. Het is trouwens ook mogelijk om via een spectaculair wandelpad de dorpen aan te doen. Maar het wil nogal eens voorkomen dat deze route (of een deel ervan) gesloten is.
Als u in een vakantiewoning in Ligurië verblijft dan is ook de stad Genua een bezoekje waard. U zult zich hier prima een dag kunnen vermaken. De binnenlanen zijn ook de moeite waard. Vooral als u actief bezig wilt zijn tijdens de vakantie in Italië dan is het bergachtige landschap in dit deel van Ligurië de moeite waard. Verder zijn natuurlijk vooral zonaanbidders prima op hun plek op één van de zandstranden.

Provincie

Ligurië

Oppervlakte

5.420 km2

Aantal inwoners

circa 1.625.000

Hoofdstad

Genua