Bolano

Bolano

Plaats in Italië

Bolano is een plaats in Ligurië. Het maakt onderdeel uit van de provincie La Spezia, deze is ook naamgever van een plaats die onderdeel uitmaakt van de wereldberoemde Cinque Terre.
Als je ervoor kiest om een vakantiewoning te huren in Bolano dan kom je terecht in een historisch stadje. Het is prachtig gelegen tegen de heuvels aan en op de flanken van deze helling bevinden zich fraaie wandelroutes.
Deze oude stad in Ligurië heeft nog de authentieke natuurstenen straatjes en u waant zich hier nog in het oude Italië van de vijftiger jaren. Als je de vakantie doorbrengt in Bolano dan zit je op een perfecte plek om van hieruit dit deel van Italië beter te leren kennen.


Toerisme

Bolano is gelegen in het noordwesten van Italië en licht op gunstige afstand van de stranden van Ligurië. Mix cultuur met een strandvakantie en andere bezienswaardigheden, dit is wat je kunt verwachten als je in dit deel van het land verblijft.
Je moet in ieder geval de Cinque Terre aandoen. Deze bestaat uit een aantal plaatsen die spectaculair gelegen zijn aan de kust. Je kunt deze dorpjes middels een wandelroute afleggen maar wil je niet een hele dag uittrekken of ben je wat minder ter been dan kun je dit ook middels de trein doen.
Als je voor een vakantiehuisje in Bolano kiest dan zit je gewoonweg op de perfecte bestemming in Ligurië. Kom en geniet van dit prachtige stukje Italië.

Plaatsnaam

Bolano

Aantal inwoners

circa 8.000