Levanto

Levanto

Plaats in Italië

Levanto is een charmant stadje in de regio Ligurië. Dit is relatief kleine streek in Italië maar de mogelijkheden voor toeristen zijn hier desondanks erg divers.
Veel mensen huren een vakantiehuis in Levanto om deze plaats te gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek Cinque Terre. Gezien de infrastructuur is dit goed begrijpelijk maar om nu te stellen dat dit de enige reden zou zijn om in Levanto te verblijven, daar doe je deze plaats echt te kort mee. Het achterland is schitterend en het de bergen in deze regio maken van het landschap een spectaculair geheel. Het oude centrum van de stad is erg gezellig en er zijn een aantal prima restaurants te vinden. Ook de atmosfeer is relaxt en vriendelijke. Zoek je een vakantieadres in Ligurië dan zou Levanto een goede keus zijn!


Toerisme

Als je Levanto zegt dan wordt in één adem vaak ook Cinque Terre genoemd. Dat komt doordat er vanuit dit Italiaanse stadje prima te reizen is op de befaamde kuststrook.
Maar er is meer in dit deel van Ligurië te beleven. Het strand bijvoorbeeld is de moeite waar en de boulevard is gezellig doch toeristisch te noemen. In het oude stadscentrum vindt je juist weer de intieme terrasjes en dat leuke restaurantje in een hoekje van een plein.
Reis vanuit Levanto met de auto ook de binnenlanden van Ligurië eens in. Je zult bemerken dat ook dit deel van Noordelijk Italië een grote diversiteit aan natuurschoon te bieden heeft.
Genieten daar draait het in dit land om en de hartelijkheid van de Italianen zal je al gauw in de relaxmodus doen geraken. Huur een leuk appartement in Levanto en laat je verder verassen door de regio en zijn bevolking. 

Plaatsnaam

Levanto

Aantal inwoners

circa 5.500