Mioglia

Mioglia

Plaats in Italië

Mioglia is een dorp in de regio Ligurië. Dit gebied wordt de laatste jaren door steeds meer Nederlanders ontdekt. Absoluut terecht overigens, want de diversiteit en mogelijkheden die het te bieden heeft maakt het tot een interessant gebied voor diverse typen toerist.
Als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in Mioglia dan verblijf je in een pittoresk Italiaans dorpje en zal het natuurschoon rondom je zeker aanspreken.
Wat betreft voorzieningsniveau moet je niet te veel verwachtingen hebben en de beschikking over een auto is eigenlijk ook een must. Maar voor rustzoekers is Ligurië in het algemeen en Mioglia in het bijzonder een weloverwogen keuze.


Toerisme

Voor mensen die op zoek zijn naar ecotoerisme of in ieder geval een accommodatie in een natuurrijke omgeving is Ligurië een prima regio. Hier tref je nog het echte Noord-Italië aan. Ook in Mioglia zijn er eco-vriendelijke vakantiehuisjes te vinden.
Als je in dit plaatsje wilt verblijven dan is het goed te weten dat de stranden van Varazze op circa een half uur rijden liggen. Nog iets langer in de auto zitten maar absoluut de moeite waard is de stad Genua.
Ook zijn er niet te ver van Mioglia thermale baden te vinden, perfect om een dagje heerlijk te ontspannen. De directe omgeving van deze plaats in Ligurië leent zich perfect voor wandelliefhebbers of toeristen die er op de fiets eens op uit willen .
Verblijf in Mioglia en ontdek dit deel van noordelijk Italië eens op uw gemak.

Plaatsnaam

Mioglia

Aantal inwoners

circa 500