Moneglia

Moneglia

Plaats in Italië

Moneglia is een dorp gelegen in de regio Ligurië. De ligging van deze plaats is prachtig aan een soort van natuurlijke baai. Deze Italiaanse badplaats is gericht op toeristen en de faciliteiten zijn er dan ook naar.
Maar de kleinschaligheid van Moneglia maakt het ook dat de persoonlijke touch niet ontbreekt en je zal je dan ook snel thuis voelen in dit leuke dorp. De voorzieningen zijn divers voor vakantiegangers en hoewel de stranden voor de meeste mensen het belangrijkste zijn is het natuurlijk ook fijn om de keuze te hebben uit diverse Italiaanse restaurants, de aanwezigheid van enig winkelaanbod waar de belangrijkste inkopen kunnen worden gedaan en ook een tankstation en een pinautomaat ontbreken niet.
Huur je een vakantiehuis in Moneglia dan kun je genieten van de kustlijn in Ligurië en ook het achterland is de moeite waard. Kortom een prima bestemming voor een zonvakantie.


Toerisme

Je huurt een natuurhuisje in de omgeving van Moneglia dan wil je natuurlijk meer doen tijdens de vakantie dan alleen te genieten aan het fraaie strand van deze Italiaanse kustplaats.
De regio Ligurië heeft veel te bieden en trek je het binnenland in dan kun je piepklein dorpjes tegenkomen met namen als Comeglio, Littorno en Composoprano.
Wil je vanuit Moneglio de bekendste toeristische trekkers bezoeken dan mag een bezoek aan het wereldberoemde Cinque Terre niet ontbreken. Ook Portofino is goed te bereiken en dit gaat ook op voor de stad Genova.
Zorg er wel voor dat je beschikking hebt over een (huur)auto want die heb je nodig als je vanuit Moneglia de regio Ligurië wilt verkennen. Dit deel van Italië leent zich perfect voor een allesomvattende vakantie dus maak daar gebruik van en onderneem meer dan alleen maar genieten van de zon aan het strand. De historie en cultuur in dit gebied is divers en Mongelia is vooral een goed uitvalsbasis om dit moois te ontdekken!

Plaatsnaam

Moneglia

Aantal inwoners

circa 2.900