Oulx

Oulx

Plaats in Italië

Oulx is een klein stadje in de regio Piemonte. Deze streek is gelegen in het noordwesten van Italië. Door haar strategische ligging is de plaats het hele jaar door een prima locatie om de vakantie door te brengen.
Het huuraanbod van vakantiewoningen in Oulx is echter niet al te breed en wil je hier een accommodatie betrekken dan is het zaak om er snel bij te zijn.
Daar haar ligging bij de Alpen is deze klein stad in Piemonte populair onder wandelaars, fietsliefhebbers die een uitdaging zoeken en uiteraard de wintersporter.
Oulx is gelegen in Susa-vallei in het verleden hebben in dit gebied de Olympische Winterspelen zelfs al een keer plaatsgevonden. Dit zegt natuurlijk wel het één en ander of deze Italiaanse regio. De faciliteiten voor toeristen zijn dan ook prima. Als u in Oulx de vakantie doorbrengt dat kunt u op loopafstand de dagelijkse benodigdheden inkopen en ook een restaurant zit altijd in de buurt.


Toerisme

Door haar ligging aan de grens van Italië met Frankrijk in een Alpengebied is de stad Oulx een uitvalsbasis voor veel toeristen. Op een paar kilometer afstand van deze plaats zijn de skiliften te vinden. Het skigebied heeft ook weer goede aanknopingsroutes met andere skigebieden zoals Claviere en Sestriere.
Maar ook in het zomerseizoen is Oulx een prima plek om de vakantie door te brengen. Als natuurliefhebber kun je van hier prima de bergen intrekken en ook de Susa-vallei is populair. Vooral wandelaars hebben dit gebied hoog op hun lijstje staan.
Wil je een grote stad aandoen tijdens je verblijf in Piemonte dan is Turijn de beste keuze!
Boek een vakantiehuisje in Oulx en geniet van het authentieke van noordelijk Italië.

Plaatsnaam

Oulx

Aantal inwoners

circa 3.400