Piemonte

Piemonte

Regio in Italië

Italië een populair vakantieland met diverse regio’s die veel toeristen trekken. Het gros gaat naar de bekende gebieden, maar soms is het wel eens leuk om van de gebaande paden af te wijken en te kiezen voor in minder bekende regio.
Als dit u iets lijkt dan is de provincie Piemonte een perfecte suggestie. Hier treft u nog oprecht duurzaam toerisme en liggen de huurprijzen van de vakantiehuizen nog op een acceptabel niveau.
De landelijke uitstraling van dit deel van Italië is een verademing, dus kies voor authentiek, kies voor een vakantie in Piemonte. De regio is gelegen in het noorden van het land en daarom per auto prima bereikbaar.


Toerisme

Als je een voorstander bent van een duurzame vakantie en een regio met een geheel eigen karakter en nog niet verkwanseld door goedkoop vermaak dan is de Italiaanse regio Piemonte een toplocatie voor het doorbrengen van de vakantie.
Hier geen groteske vakantieparken of gebieden die puur voor het toerisme zijn geschapen, nee verre van dat, als je een vakantiewoning huurt in Piemonte zul je zelf de regio moeten verkennen. Elk uitstapje heeft zo zijn eigen verassingen, hier geen hordes toeristen die in optocht achter elkander aantrekken, verre van dat.
Piemonte in Italië heeft onder andere een fantastisch wijngebied en de natuur is er prachtig. Het aanbod van vakantiehuizen groeit gestaag, maar heeft nog steeds een kleinschalig en individueel karakter.

Provincie

Piemonte

Oppervlakte

25.400

Aantal inwoners

4.380.000

Hoofdstad

Turijn