Arbus

Arbus

Plaats in Italië

Met zijn ligging op het eiland Sardinië is de gemeente Arbus een prima plek om de vakantie door te brengen. Van hieruit kun je prima leuke dagtrips maken over dit unieke Italiaanse eiland wat ten westen van het land is gelegen.
Een vakantiewoning huren in Arbus geeft je rechtstreeks toegang tot het achterland. In vroegere jaren wat dit een mijngebied en veel lokalen verdienden hier ook de kost in. Tegenwoordig is toerisme een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van Arbus. Sardinië is dan ook een top vakantiebestemming en het eiland wordt steeds populairder onder toeristen. Gelukkig is het authentieke karakter van die Italiaanse eiland altijd goed in stand gebleven.


Toerisme

Het zuidwesten van Sardinië is een plek waar het voor zonaanbidders prima toeven is. De aanwezigheid van de vele stranden is voor veel mensen van doorslaggevende aard om de vakantie in deze regio door te brengen. Maar als je een vakantievilla of andersoortig zomerhuis hebt geboekt in Arbus dan is het ook goed te weten dat je hier ook de nodige cultuur en niet te vergeten natuurschoon kunt bewonderen. In de binnenlanden tref je een bosrijk gebied aan verdeeld over enkele natuurparken.
Als je Arbus als uitvalsbasis hebt tijdens je vakantie op Sardinië dan weet je dat je kunt terugvallen op een heerlijke vakantiebestemming en dit deel van Italië is het ontdekken dan ook zeker waard. Reis bij voorkeur met de eigen auto af naar dit Italiaanse eiland en verbaas je dagelijks over de vele toeristische schatten die in en rondom Arbus zijn te vinden.

Plaatsnaam

Arbus

Aantal inwoners

circa 6.500