Sardinië

Sardinië

Regio in Italië

Sardinië is een eiland welke toebehoord aan Italië. In tegenstelling tot diverse andere gebieden in dit land brengen maar weinig landgenoten de vakantie door op deze prachtige plek. Met zijn ligging in de Middellandse Zee is het echt prima toeven op dit eiland met zijn prachtige natuur en spectaculaire kustlijn. De verborgen baaitjes met zijn kleine private stranden omringt met het smaragdblauwe zeewater zijn een lust voor het oog. Huur daarom eens een prachtig vakantiehuis met veel privacy op Sardinië en ervaar de relaxte sfeer aan den lijve. Of doe wat veel mensen doen, combineer de vakantie hier met een verblijf op het net iets noordelijker gelegen Franse eiland Corsica. Ju zult merken dat beide eilanden ondanks de directe liggen een geheel eigen identiteit hebben.


Toerisme

Sardinië is bij velen dan ons dan wel relatief onbekend dat wil niet zeggen dat het geen populair vakantie-eiland is. Veel Italianen en Fransen brengen hier de vakantie door en hun keuze valt absoluut te verdedigen.
Niet alleen het heerlijk klimaat en de bijna altijd aanwezige zon spelen hierin een rol. Ook het natuurschoon, het heuvelachtige landschap en de prachtige verborgen zandstranden waar je heerlijk kunt zonnen zijn de moeite waard. Huur daarom bij voorkeur een vakantiewoning dicht aan de kustlijn van Sardinië. Er is dan altijd een strand bij in de buurt.
Doordat er verschillende bevolkingsgroepen de scepter hebben gezwaaid over het eiland maakt het dat het een unieke geschiedenis heeft en u kunt hiervan nog talloze bewijzen terugvinden. Als u een huurauto heeft kunt u dit Italiaanse eiland prima op eigen houtje ontdekken. Ook het spoorwegnetwerk is voldoende om een goede indruk te krijgen wat Sardinië u tijdens een vakantie allemaal te bieden heeft.

Provincie

Sardinië

Oppervlakte

24.100 km2

Aantal inwoners

circa 1.650.000

Hoofdstad

Cagliari