Castelsardo

Castelsardo

Plaats in Italië

Castelsardo is een gemeente welke te vinden is op Sardinië. Het ligt in het uiterste noorden van dit vakantie eiland en is een prima uitvalsbasis voor mensen die de vakantie op dit Italiaanse eiland willen doorbrengen.
Als je er ook voor kiest om een vakantiehuis in Castelsardo te huren dan weet je dat je rustige verblijfsplaats hebt gevonden in één van de dorpjes van deze gemeente. Het maakt daarbij niet uit of je voorkeur uitgaat naar plaatjes als Terre Bianche of La Bagnu. Het aanbod van vakantiehuizen is wel erg summier dus je moet er snel bij zijn als je in Castelsardo een accommodatie wilt boeken.


Toerisme

Het subtropische klimaat maakt Sardinië een populair eiland onder toeristen, maar het heeft meer te bieden dan lekker weer en prachtige stranden. Het binnenland van dit vakantie eiland is de moeite meer dan waard.
Ook de geschiedenis met de bezetting door verschillend volken maakt het tot een interessante plek. Als je een vakantiewoning hebt geboekt in Castelsardo kun je dan ook leuke dagreisjes over het eiland maken. Er zijn nog diverse opgravingen die de geschiedenis van dit Italiaanse eiland blootleggen. Het leuke is dat je deze als toerist in veel gevallen ook daadwerkelijk kunt bezoeken. Huur snel een vakantiehuis in de gemeente Castelsardo en geniet komende zomer van een heerlijke vakantie op het eiland Sardinië.

Plaatsnaam

Castelsardo

Aantal inwoners

circa 5.900