Orosei

Orosei

Plaats in Italië

Orosei is een kustplaats op het eiland Sardinië en een populaire bestemming voor mensen die de vakantie op dit eiland van Italië willen doorbrengen.
Door de aanwezigheid van de rivier Cedrino is het zo dat deze plaats altijd al een aantrekkingskracht had op mensen. In eerste instantie aan de Italianen zelf die hier een bestaan op wilden bouwen. In een later stadium heeft dit gebied in toenemende mate zich ontwikkeld tot een trekpleister voor toeristen. Zonder overigens het authentieke karakter kwijt te raken. Dit maakt het dat veel menen ervoor kiezen om een vakantiewoning te huren in (of aan de rand van) Orosei.


Toerisme

Sardinië een eiland voor zonaanbidders, cultuurliefhebbers en fans van de authentieke Italiaanse keuken. Voorgaande zin kan zo maar de tekst zijn van een brochure om dit eiland aan te prijzen. Maar alle typeringen kloppen en als u eenmaal een keuze heeft gemaakt uit de verschillende vakantiehuizen die er in Orosei zijn te vinden kunt u dit zelf gaan onderkennen als de vakantieperiode eenmaal is ingegaan.
Als u een strandliefhebber bent dan zult u verheugd zijn dat er vele fraaie zandstranden te vinden zijn aan de oostkust van het eiland Sardinië. Vanuit uw vakantieadres in Orosei bent u binnen enkele minuten bij de zee. Doe trouwens ook eens één van de lokale visrestaurantjes aan en prik een vorkje mee met de lokale bevolking.
Natuurparken zijn er ook te vinden en het natuurschoon in de binnenlanden is prachtig. Doe dus niet alleen de kust aan, maar doorkruis het eiland eens per auto en ontdek dat Sardinië veel te bieden heeft.
Dit alles zal bijdragen tot een onvergetelijke vakantie in Orosei.

Plaatsnaam

Orosei

Aantal inwoners

circa 6.000