Acireale

Acireale

Plaats in Italië

Acireale is een stad gelegen in het zuiden van Italië. Maar we hebben het dan wel over een separaat stukje van het land. Deze plaats is namelijk gelegen op het bekende eiland Sicilië.
Bij geschiedenisliefhebbers zal deze Italiaanse stad bekend zijn om zijn Griekse verleden, samen met acht andere plaatsen heeft het vermoedelijk onderdeel uitgemaakt van een grote oude stad.
Als u een vakantiehuis aan de Ionische Zee wilt huren dan is Acireale wellicht exact waar u op zoek naar bent. Vakantiehuizen op Sicilië, natuurlijk zijn er meer plekken in deze regio welke de moeite waard zijn. maar rondom Acireale is absoluut één van de mooiste gebieden. Er is voldoende te beleven, maar tegelijkertijd kunt u de rust aan één van de vele strandjes opzoeken een heerlijk ontspannen onder de Italiaanse zon. Op Sicilië is er zoveel te doen dat u aan één vakantie lang niet genoeg heeft!


Toerisme

Huur een vakantiewoning in de stad Acireale en u bevindt zich midden tussen de drukke maar o zo authentieke Italianen. Wilt u op een iets rustiger plek de vakantie doorbrengen dan is vlakbij gelegen dorpje Stazzo een uitstekend alternatief.
Sicilië is ook het eiland van de wereldberoemde (en nog steeds actieve) vulkaan Etna. U kunt het zuiden van Italië natuurlijk niet verlaten zonder dit natuurwonder een bezoekje te hebben gebracht. Het omliggende natuurpark is trouwens ook de moeite waard! Vanaf uw vakantiebestemming in Acireale bent u met de auto in circa drie kwartier ter plaatse. Ook de stad Cantania moet u bezocht hebben als u in Sicilië verblijft. Een ander pareltje is het compacte stadje Taormina. Als u een appartement huurt in Acireale dan kunt u het allemaal ontdekken tijdens uw verblijf op het eiland.

Plaatsnaam

Acireale

Aantal inwoners

circa 52.000