Ragusa

Ragusa

Plaats in Italië

Op het eiland Sicilië is de stad Ragusa te vinden. Deze plaats is gelegen op circa 10 kilomter uit de kust in het uiterste zuiden van dit Italiaanse eiland. Ben je vakantiehuizen op Sicilië aan het vergelijken en weet je nog niet goed waar je precies de vakantie door wilt brengen dan is Ragusa absoluut een plaats om even te onthouden!
Het oude stadscentrum genaamd Ibla  is erg populair onder toeristen en het authentieke van dit stadsdeel doet u teruggaan naar de zestiger jaren.
Ragusa valt onder het Unesco Erfgoed en wie in het barokke centrum rondslentert zal begrijpen dat hier absoluut wat voor te zeggen valt. Als vakantieganger bent u hier prima op de plek, gezien de aanwezigheid van de belangrijke faciliteiten die u als toerist zo op prijs stelt.
Als u de vakantie op Sicilië wilt doorbrengen dan is de plaats Ragusa een prima plek om een appartement te hebben. 


Toerisme

Het echte Italië ontdek het tijdens uw verblijf in Ragusa. Het eiland Sicilië heeft veel te bieden en tijdens uw vakantie wilt u natuurlijk meer dan alleen genieten van het heerlijke weer aan een fraai strand.
Gunstig is dat u vanuit Ragusa een prima uitvalsbasis heeft naar de populaire bezienswaardigheden. Met de huurauto kunt u afreizen naar de Etna vulaan. Of doe Siracusa eens aan. Ook Taormina is goed bereikbaar!
Op circa een kwartier rijden ligt de Middellandse Zee, van veraf ziet u deze al fonkelen onder de Italiaanse zon.
Als u de vakantie wilt doorbrengen op het eiland Sicilië dan is de stad Ragusa een prima plek om een huisje te huren.

Plaatsnaam

Ragusa

Aantal inwoners

circa 73.000