Ribera

Ribera

Plaats in Italië

Ribera is een kustplaats op het Sicilië. Dit Italiaanse eiland ligt in het uiterste zuiden en door het perfecte klimaat is het voor veel mensen de ultieme zomerbestemming.
De vakantiehuizen op Sicilië zijn doorgaans prachtig gelegen en natuurlijk gaat dit ook op voor de aan de zee gelegen plaats Ribera. Er zijn werkelijk prachtige plekjes te vinden.
Niet alleen het weer en de stranden zijn fraai, ook het geheel eigen karakter van dit eiland maakt het tot een populaire plek om de vakantie door te brengen.
Als je een vakantiehuis in Ribera wilt betrekken is het goed te weten dat het huuraanbod relatief klein is.
De badplaats kenmerkt zich met name door de lange boulevard die evenwijdig met het strand loopt. Hier zijn de meeste faciliteiten voor de toeristen te vinden. Denk dan vooral aan voorzieningen op winkel- en horecagebied. Wie toch al eens richting Sicilië wilt afreizen moet als vakantieadres Ribera zeker in overweging nemen. Het heeft net als de rest van het eiland erg veel te bieden!


Toerisme

Wat te doen tijdens de vakantie in Ribera. Je wilt natuurlijk de rest van de provincie Agrigento verkennen. En wellicht wil je het eiland doorkruisen tijdens je verblijf.
In de directe omgeving is de regio Piana Granda een aanrader. Ook het stadje Sciacca is het bezoeken waard. Dit ligt op amper een kwartier autorijden. De kustlijn is op dit deel van het eiland ook prachtig en er zijn prachtige strandjes te vinden waar maar weinig toeristen te bekennen zijn.
Ook erg leuk is het plaatsje Seccagrande, hier kun je heerlijk een avondje uit eten of struinen langs de lokale boetiekjes.
Als u de vakantie op Sicilië wilt doorbrengen dan is de badplaats Ribera absoluut een goede keus. We hopen u snel te begroetten in dit unieke stukje Italië.

Plaatsnaam

Ribera

Aantal inwoners

circa 19.250