Syracuse

Syracuse

Plaats in Italië

Syracuse is een stad welke gelegen is in de regio Sicilië. Deze is een eiland welke te vinden is in het uiterste zuiden van Italië. De stad is door zijn ligging diverse malen in buitenlandse handen geweest en er zijn onder andere Griekse invloeden terug te vinden. Vakantiehuizen op Sicilië zijn natuurlijk over de gehele regio verspreidt maar Syracuse is een plaats wat dusdanig veel te bieden heeft dat het zeker de moeite waard is om je eens nader te verdiepen in deze Italiaanse stad.
Het unieke verleden en de overgebleven maken het ook dat Syracuse op de Werelderfgoedlijst van Unesco is terug te vinden. Vele toeristen doen deze stad dan ook aan tijdens de vakantie in Sicilië.
Wie ook wel eens een vakantie in Zuid-Italië wil doorbrengen en de voorkeur voor een eiland heeft zou Syracuse kunnen overwegen als locatie om een vakantiehuis te huren.


Toerisme

De meeste Nederlanders en Belgen doen doorgaans het noorden van Italië aan als ze de vakantie in dit prachtige land willen doorbrengen. Maar wellicht is het eens goed om van deze gewoonte af te wijken en het vliegtuig richting Sicilië te pakken. Deze regio zit boordenvol cultuurschatten en hier tref je het “oude” Italië nog aan.
Boek een vakantiewoning in Syracuse en gebruik deze levendige en historische stad als uitvalsbasis. Architectuur liefhebbers zullen ook een prima vakantie beleven want er zijn zoveel oude gebouwen en ruïnes te vinden dat je eigenlijk dagen te kort komt om het allemaal te bekijken.
Sicilië is de moeite waard met al zijn leuke plaatsjes en diverse natuurschoon. Ook een dagje strand mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie in Syracuse. Gelukkig is er altijd een zandstrand in de buurt als je langs de kustlijn van Sicilië een accommodatie hebt gehuurd.

Plaatsnaam

Syracuse

Aantal inwoners

circa 120.000