Arezzo

Arezzo

Plaats in Italië

Arezzo is een Toscaanse stad met een authentiek karakter. Het is een plaats die nog veel oude accenten koestert en daarom een prime bestemming om aan te doen. Tenminste,  als je tijdens de vakantie verblijft in dit deel van Italië.
Als je rondom Arezzo een vakantiewoning wilt betrekken dan doe je er goed aan om enige research te doen naar het type huisje welke het best bij je behoeftes aansluit.
Blikvanger van deze stad is toch wel het oude historische stadsplein, het Piazza Grande doet zijn naam absoluut eer aan. Het is één van de mooiste pleinen in Toscane.
Maar deze plaats heeft meer te bieden dan alleen historische centrumpleinen en bouwwerken. Het winkelaanbod is ook de moeite waard. Slenterend door de straatjes van Arezzo zal je bemerken dat er tal van leuke boetiekjes te vinden. Ook zijn er kleinschalige eetgelegenheden te vinden waar je voor een acceptabel bedrag genieten kunt van een heerlijke lunch of diner.
Kortom; een stekende locatie in Italië om de vakantie door te brengen.


Toerisme

Wel eens de vakantie doorgebracht in Arezzo? Toscane, misschien wel de mooiste regio van heel Europa. Jaarlijks brengen dan ook veel mensen hier de vakantie door. Absoluut goed te begrijpen gezien de vele mogelijkheden die deze regio te bieden heef.
Ook als je een vakantiehuis in Arezzo wilt huren heb je een prima plek in dit fraai stukje Italië gevonden. Niet alleen de stad is de moeite waard, de streek eromheen is minstens zo mooi! De glooiende omgeving met de wijnvelden en de vele olijfbomen zijn schitterend.
Bezoek ook de nabijgelegen stad Siena eens. Dit is een pareltje. Denk er wel aan dat het in het hoogseizoen erg druk kan worden en het is dan ook aan te raden om er vroeg aanwezig te zijn.
Vanuit Arezzo is de regio Toscane goed te doorkruisen. Leuk is om een dag aan het zwembad af te wisselen met een leuke excursie of autorit. Op deze manier heeft u een divers verblijf in het midden van Italië.

Plaatsnaam

Arezzo

Aantal inwoners

circa 95.000