Chianni

Chianni

Plaats in Italië

Chianni is een klein plaatsje in Italië. Het ligt in de bekend regio Toscane, en valt binnen de provincie Pisa. Het plaatsje Chianni ligt op 35 kilometer ten zuidoosten van Pisa. Chianni ligt een kleine driehonderd meter boven zeeniveau en ligt dus in het bergachtige landschap van Toscane. Ten noorden van Chianni is het landschap fraai glooiend en ieder seizoen zijn de kleuren anders. Er wordt in de omgeving van Chianni veel graan verbouwd en er zijn dan ook veel weilanden in de buurt, dat is met name aan de noordkant van Chianni zo. Aan de zuidkant is het landschap bosrijker in dit deel van Toscane. Dus bent u echt een natuurmens dan is Chianni een plek van waaruit u prima een leuke vakantie kunt meemaken.


Toerisme

Chianni op zichzelf is een mooi plaatsje in Toscane. Iedere woensdagavond is er boerenmarkt en in andere plaatsjes in de omgeving zijn ook geregeld markten. Op enkele kilometers van Chianni is een kuuroord genaamd ‘Casciana Terme’ te vinden, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Florence is de grootste stad in de buurt en die is dan ook zeker een bezoekje waard. Florence bezit namelijk een prachtig cultuurhistorisch centrum en veel bezienswaardigheden. Andere plaatsen in de buurt van Chianni die prachtig zijn en die leuk zijn om een dagje te bezoeken en met de auto naar toe te rijden, zijn Volterra, San Gimignano, Siena, Lucca en Pisa. In Pisa is uiteraard de welbekende, scheve toren van Pisa te bewonderen. Wat u ook zeker niet mag overslaan, is een bezoek aan ‘La Rocca del Brunelleschi’. Dat is een burcht, gebouwd in de Middeleeuwen, met een ontzettend hoge toren. Deze staat in de omgeving van Pisa, in Vicopisano om precies te zijn. Een dagje naar het strand is ook mogelijk vanuit Chianni, twee mooie en relatief kleine badplaatsen zijn Vada en Castiglioncello.
Je zit natuurlijk al in een dynamische regio en misschien is het dan juist wel aan te bevelen om op een rustige locatie in een vakantiehuis in Chianni te verblijven. Kunt u dit beamen dan is Chianni de plek voor u!

Plaatsnaam

Chianni

Aantal inwoners

circa 1.450