Cortona

Cortona

Plaats in Italië

De stad Cortona gelegen in het zuiden van de Italiaanse regio Toscane zal niet bij iedereen bekend zijn. Het ligt in feite ook al vlakbij de grens van de zuidelijker gelegen regio Umbrië.
Maar toch is het wel zo dat in toenemende mate meer toeristen dit oude stadje aandoen tijdens de vakantie in Toscane.
Als u een vakantiehuisje huurt in de buurt van Cortona dan mag u deze plaats absoluut niet links laten liggen. Hier ervaart u nog het authentieke Italië, door zijn glorietijd in de Middeleeuwen zijn er hier talloze interessante dingen te doen en te zien. De architectuur is schitterend en ook het aanbod van musea, etc. is zeer aantrekkelijk. Dus doe tijdens de vakantie het eeuwenoude Cortona aan en ervaar hoe prachtig Toscane is.


Toerisme

Huur een leuke authenieke vakantiewoning in Cortona! De heuvelachtige en glooiende Toscaanse landschappen zijn bekend over de hele wereld en vanuit alle windstreken komen mensen ook richting dit unieke stukje Italië. Maar als u een vakantiewoning heeft geboekt in de buurt van Cortona dan is het ook nog mogelijk om de Umbrië streek te verkennen. Doe het Trasimeense Meer eens aan tijdens de vakantie. Maar ook in Toscane is er veel te doen, ga eens naar een olijfboerderij en kom erachter hoe het proces van olijfolie maken eigenlijk verloopt. Of maak een tripje met de auto en ervaar hoe prachtig Toscane eigenlijk is. Tegen de avond kunt u bij uw vakantiehuis in Cortona genieten van een heerlijk lokaal wijntje. Kortom een vakantie doorbrengen in dit deel van Italië is genieten in hoofdletters.

Plaatsnaam

Cortona

Aantal inwoners

circa 22.500