Cutigliano

Cutigliano

Plaats in Italië

Cutigliano is een dorpje in het noorden van de regio Toscane. Deze pittoreske plaats ligt een klein vijftig kilometer van de kust. Het is gelegen in een glooiende omgeving met bossen en boerenland. Dit geeft dit gebied haar prachtige kleurschakeringen.
Aan de rand van Cutigliano zijn er prachtige vakantiehuizen te vinden die door Italianen te huur worden aangeboden. Accommodaties doordrenkt met een authentiek karakter!
Het dorpse karakter van Cutigliano komt samen in het centrum, hier staat de typische huizen met de aardenrode dakpannen dicht op elkaar, de steegjes die hier tussen de huizen kronkelen geven het plaatsje volop karakter. In Cutigliano kunt u uw dagelijkse boodschappen doen en ook enige horeca is aanwezig. Denk er wel aan dat veel van de smalle straatjes eenrichting zijn en dat passeren op sommige plekken een uitdaging kan zijn.


Toerisme

Als je in de binnenlanden van Toscane verblijft dan kan het niet anders dat je je hier snel thuis voelt. Dit gaat zeker op voor een plek als het dorp Cutigliano. Typisch Toscaans en dat gaat ook op voor de prachtige oude gerenoveerde vakantievilla’s die hier gehuurd kunnen worden.
Natuurlijk wilt u tijdens uw verblijf ook het één en ander zien en de kust is binnen het uur bereikbaar en dus goed te doen als u voor een dagje plezier aan het strand wilt gaan.
Vanuit Cutigliano is ook de stad Pisa bereikbaar. Alleen al om de scheve toren van deze stad te kunnen zien zou u hier op aan moeten reizen.
Verder is vooral de omgeving van Cutigliano het bewonderen waard. Neem de auto mee en tuf op uw gemak langs de prachtige dorpjes waar u langs komt. Vergeet niet regelmatig te stoppen voor een heerlijke kopje Italiaanse koffie en een goede lunch die u wegspoelt met een lokale Toscaanse wijn.
Breng de vakantie eens door in Cutigliano en ervaar de ongereptheid en het zorgenvrije leven van dit Italiaanse gebied.

Plaatsnaam

Cutigliano

Aantal inwoners

circa 1.550