Giannella

Giannella

Plaats in Italië

Giannella is maar een kleine plaats aan de kust van Toscane. Het is in het uiterste zuiden van deze provincie gelegen. Mensen die hier de vakantie doorbrengen komen ten eerstens voor de prachtige stranden die in dit deel van Italië te vinden zijn. Hoewel Giannella zelf maar enkele honderden residenten heeft is het in de zomermaanden wat betreft inwoneraantal aardig toegenomen. Dit door de toeristen die een vakantiehuis huren in Giannella. Het zonnige weerbeeld maakt het dat de kust van Toscane enorm populair is bij zowel Italianen als buitenlanders die hier de vakantie doorbrengen.


Toerisme

De Tombola di Giannelli is een natuurlijk strook tussen het water waar een lang zandstrand te vinden is. Parrallel daaraan bevindt zich een vakantiepark, veel mensen die de vakantie in Giannella willen doorbrengen kiezen er dan ook voor om hier een accommodatie te huren en te genieten van een vakantie onder de Toscaanse zon.
Maar als u meer zoekt dan alleen zon, zee en strand dan is er landinwaarts ook nog wel van alles te zien en te doen. De thermale baden van Saturnia zijn bijvoorbeeld een toeristische trekker van formaat. Deze natuurlijk baden zijn prachtig maar minder geschikt voor jonge kinderen.
Ook het eiland Giglio is het bezoeken waard en als u verblijft in een accommodatie in Giannella dan zou u kunnen overwegen om een dag van uw vakantie uit te trekken en de oversteek per boot te wagen. Kortom ook in het zuiden van Toscane kunt u een leuke vakantie doorbrengen!

Plaatsnaam

Giannella

Aantal inwoners

circa 200