Lucca

Lucca

Plaats in Italië

Lucca is een juweeltje van een stad in Toscane en als je in deze regio een vakantiehuis huurt kun je niet anders dan in ieder geval een dag uit te trekken voor deze compacte plaats.
Het oude stadscentrum wordt omgeven door een unieke stadsmuur want in feite is dit tegelijkertijd een stadspark Je kunt een rondje wandelend een rondje maken over deze muur, maar veel toeristen kiezen ervoor om een fiets te huren en op het gemak een rondje te fietsen.
Lucca heeft ook een aantal prachtige gebouwen, vaak kunt u deze bekijken en in een enkel geval zelfs beklimmen wat u weer een fenomenaal uitzicht over dit schitterende Toscaanse stad oplevert.
Ook de aanwezigheid van talloze oude stadspleinen geven Lucca het nodige karakter. En als u in een vakantiewoning in dit deel van Toscane verblijft kunt u niet anders dan deze Italiaanse parel te bezoeken.


Toerisme

Italië is natuurlijk een populair vakantieland en wie heeft er dan ook nog nooit van de regio Toscane gehoord. Voor veel mensen is dit de mooiste streek van het land en jaarlijks brengen er dan ook miljoen mensen de vakantie in dit deel van het land door.
Als je ervoor kiest om een vakantiewoning ergens rondom Lucca te huren dan heb je de garantie dat je op een prachtige plek zit. Van hieruit kun je niet alleen deze toeristische stad aandoen er zijn talloze leuke dingen te doen. Steden als Pisa en Florence zijn met de auto en trein bijvoorbeeld prima bereikbaar. Ook zijn er in deze regio talloze musea te vinden.
Ook een dagje zon, zee en strand is goed te doen want de stranden van Toscane zijn goed bereikbaar.
Maar als u in de buurt van Lucca een vakantievilla of een huisje in een Agriturismo huurt is de kans groot dat u reeds de beschikking heeft over een zwembad. Kortom, het is genieten in dit deel van Italië.

Plaatsnaam

Lucca

Aantal inwoners

circa 87.500