Palaia

Palaia

Plaats in Italië

Graag de vakantie eens doorbrengen in het heuvelachtige binnenland van Toscane ? Kies dan voor het dorp Palaia om een vakantiehuis te huren. Hier tref je geen massatoerisme aan maar het echte authentieke Toscaanse leven.
Het dorp is prachtig in de heuvels gelegen en de tijd lijkt hier nog steeds stil te staan. Aan weerszijden van het dorp zijn twee stadspoorten te vinden die waken over het authentieke Palaia. In de oude centrumstraat  tref je enkele winkeltjes, een prima koffiehuis die ook heerlijk broodjes verkoopt en een heuse pub waar je voor weinig geld kunt eten. Rondom het dorp zijn trouwens meerdere prima restaurants te vinden. Als je een vakantiewoning huurt in Palaia kan het bijna niet anders of je hebt vanuit de tuin een prachtig vergezicht over de omgeving. Dit is een prima locatie om de vakantie in Toscane door te brengen.


Toerisme

Boek een vakantiehuis in Palaia en geniet van dit autenieke stadje gelegen tussen de heuvels van Toscane. In Italië zijn er natuurlijk verschillende regio’s waar je de vakantie perfect kunt doorbrengen. Maar zoek je een gebied waar typeringen als authentiek, natuurschoon, traditioneel eten en geschiedenis samen gaan dan is het binnenland van Toscane toch wel een suggestie waar je eigenlijk niet om heen kunt.
Huur een vakantiewoning in Palaia en maak vanuit dit dorpje in de heuvels de leukste uistapjes. Je kunt vanuit hier prima richting de steden Pisa, Lucca, Siena en natuurlijk Florence aandoen. Stuk voor stuk heuse aanraders. Maar ook een dagje strand is goed te doen, binnen het uur zit je aan één van de Toscaanse stranden.
Ook erg leuk is om gewoonweg eens de auto te pakken en vanuit je appartement in Palaia in een straal van twintig kilometer een lekker rond te rijden en te genieten van al het moois wat dit gebied je te bieden heeft.
Het is niet zomaar dat er mensen na hun vakantie in dit deel van Toscane besluiten de volgende vakantie terug te keren en soms zelfs na jaren over te gaan tot aankoop van een eigen tweede huis in of om Palaia.

Plaatsnaam

Palaia

Aantal inwoners

circa 4.600