Pontedera

Pontedera

Plaats in Italië

Pontedera is een stad midden in Toscane. Het heeft een industrieel karakter en er zijn zeker veel mooiere steden te vinden in dit deel van Italië.
Toch kan Pontedera door zijn centrale ligging zeer geschikt zijn om als uitvalsbasis te dienen voor mensen die tijdens de vakantie veel op pad gaan om dingen te bezichtigen. Altijd makkelijk op een locatie te verblijven van waaruit je leuken dingen kunt gaan ondernemen.
Huur daarom een vakantiehuis nabij Pontedera en ervaar de voordelen van de prima ligging.
Binnen 15 minuten zit u midden in een landelijk gebied, de natuur is er prachtig. Wie kent van de televisie niet de glooiende landschappen in dit deel van Italië.
Voordeel is ook dat Pontedera een treinstation met prima verbindingen heeft. Dus als u andere delen van Toscane wilt zien dan is het een prima idee om de trein te pakken.


Toerisme

U heeft een vakantiewoning geboekt nabij Pontedera en wilt van hieruit de directe regio van dit deel van Italië zien. Wat is er te doen? Eigenlijk te veel om op te noemen. De prachtige heuvelachtige landschappen en imponerende vergezichten zijn bij iedereen wel bekend. Ook de steden Luca, Pisa en Florence zijn het bezoeken meer dan waard en makkelijk bereikbaar vanaf Pontedera. Of wat te denken van de heuvelstad Volterra of doe San Gimignano eens aan tijdens de vakantie in Toscane.
Vanuit Pontedera kunt u het allemaal ontdekken. Of u nu van natuur, geschiedenis, gastronomie of architectuur houdt. Het is allemaal in dit deel van Italië te vinden.
Dus verwen u zelf op enkele weken Toscane en geniet van een heerlijk vakantievilla in de buurt van Pontedera.

Plaatsnaam

Pontedera

Aantal inwoners

circa 29.000