Prato

Prato

Plaats in Italië

Prato is een stad in de regio Toscane. Het ligt bovenin dit Italiaanse gebied en is ondanks dat er toch redelijk wat mensen wonen in deze plaats relatief onbekend bij toeristen uit het buitenland.
Dat is erg jammer gezien de mogelijkheden deze stad te bieden heeft. Het beste kunt u achter de geheimen komen door een appartement te huren in Prato. Maak een dagelijkse wandeling door het oude centrum en geniet van de typisch Italiaanse en Toscaanse invloeden. Het voorzieningenniveau is prima want zowel het winkelaanbod als het aantal restaurants, pizzeria’s en andere eet- en drinkgelenheden is super!
Dus voor een vakantie in het noorden van Toscane is de stad Prato zeker een suggestie die u op zijn minst in overweging moet nemen. 


Toerisme

U heeft een vakantiewoning gehuurd in Prato, dan wilt u zich natuurlijk een beetje inlezen wat deze stad u te bieden heeft. Bent u een leergierig mens en wilt u veel te weten komen over de geschiedenis van dit gebied en de afkomst van de lokale bevolking dan zit u goed want er zijn diverse musea te vinden in Prato. Er is een wijnmuseum, een museum gewijd aan de moderne kunst en een archeologiemuseum.
Wat ook leuk is aan Prato is de rivier Bisenzio die door het stadshart meandert. Het meest kenmerkende aan deze Toscaanse stad zijn trouwens de zeshoekige stadsmuren in het oude centrum.
Natuurlijk heeft dit deel van Italië sowieso veel te bieden. Toscane geniet wereldwijd roem vanwege de natuurschatten, de schitterende oude steden en natuurlijk de cultuur en gastronomie. Zoek een leuk onderkomen in of net buiten Prato en geniet ook van dit schitterende gebied.

Plaatsnaam

Prato

Aantal inwoners

circa 193.000