Brez

Brez

Plaats in Italië

Wil je een actieve vakantie in het noorden van Italië doorbrengen maar bij voorkeur op een rustig locatie gehuisvest willen worden dan is het dorp Brez een aanrader. Deze is gelegen in de regio Trentino-Zuid-Tirol en de Dolomieten zijn hier te vinden.
Voor buitenmensen is deze regio het hele jaar uitermate geschikt om de vakantie door te brengen. Mensen die een vakantiehuis in Brez huren kunnen in de zomermaanden perfect bergen afdalen met een mountainbike. In het winterseizoen zijn er in de directe omgeving skipistes te vinden. De Italiaanse Dolomieten zijn een speeltuin voor actieve vakantiegangers.
De faciliteiten in Brez zijn beperkt, maar de belangrijkste dingen die je nodig hebt tijdens je verblijf kun je er wel vinden.


Toerisme

De regio Trentino in Italië is de perfecte bestemming voor fietsers, wandelaars, rafters,  bergbeklimmers en niet te vergeten wintersporters. Huur een vakantiewoning in het dorpje Brez en ontdek bijvoorbeeld de skipiste van Val di Non. Het Parco Fluviale is weer een aanrader in de zomervakantie.
Als je een lange bergwandeling wilt maken dan kun je vanuit Brez zo het Brenta gebergte intrekken. Wil je tijdens de vakantie de Dolomieten eens afwisselen met een dagje winkelen en cultuur opsnuiven dan zijn de steden Trento en Bolzano aanraders.
Zo zie je maar weer, het Italiaanse Zuid-Tirol heeft voor iedereen wat te bieden. En als je tijdens de vakantie op een rustige plek wilt verblijven dan is Brez een prima bestemming.

Plaatsnaam

Brez

Aantal inwoners

circa 800