Trentino/Dolomieten

Trentino/Dolomieten

Regio in Italië

De Dolomieten en Trentino, genieten tijdens uw vakantie in Italië

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de Dolomieten huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze prachtige regio van noord Italië kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

De Dolomieten, leuke vakantieregio in Italië

U gaat tijdens uw vakantie voor het maken van lange bergwandelingen of bent een gevorderd wielrenner of mountainbiker.
Maar ook als u een motorrijder bent en eens een motorvakantie wilt maken is deze regio waarschijnlijk de plek voor u. Ik heb het over de noord Italiaanse regio de Dolomieten. Huur daarom eens een vakantiehuis in deze spectaculaire streek van Italië.
Niet alleen in de zomer is het prima toeven in deze prachtige omgeving. Ook in de wintermaanden is het een prima idee om uw tijd in een huisje bij de Dolomieten door te brengen.
Want ook het doorbrengen van de wintersport in Noord-Italië is een prima plan.

Voor de actieve vakantiebeleving is de Dolomieten een aanrader
Als u besluit dat uw vakantie in het teken moet staan van actief bezig zijn en u elke dag opnieuw wilt genieten van vooral spectaculaire natuur. Dan is de Dolomieten een toplocatie om een vakantiewoning te huren.
Spectaculaire gebergtes, woeste natuur, snelstromende rivieren: de Dolomieten herbergen al deze kenmerken. Dus kun u prachtige wandelingen maken, spectaculaire afdalingen met de mountainbike inzetten, en eventueel kiezen voor een prachtige kanotocht over een meer of rivier met aan weerskanten bergen. Ook raften is sinds enkele jaren trouwens een veelbeoefende sport in de Italiaanse Dolomieten.
Maar ook motorrijders zullen een prachtige vakantie beleven in het noorden van Italië. Veel motorliefhebbers kiezen ervoor een motorvakantie door de Dolomieten te maken in combinatie met het buurland Oostenrijk en/of Zwitserland.
Voor de echte waaghalzen is er ook nog de mogelijkheid om in de Dolomieten te gaan bergbeklimmen. U moet hier natuurlijk wel de nodige ervaring voor hebben. Maar als u als toerist in deze regio ook eens de grondbeginselen van het bergbeklimmen onder de knie wilt krijgen dan is het mogelijk om dit onder begeleiding van een lokale gids te doen.
Deze tak van sport vergt wel veel van lichaam en geest, dus reken erop dat u moe (maar voldaan) aan het eind van de dag zult terugkeren bij uw vakantiehuis in de Dolomieten.

Met uw kinderen op vakantie, kies dan voor Trentino
Als u een vakantie wilt doorbrengen in Italië en overweegt een recreatiewoning te gaan huren in de Dolomieten dan moet u weten dat deze regio op zich geschikt is als u iets oudere kinderen heeft, maar is uw kroost nog erg jong dan is de nabijgelegen regio Trentino waarschijnlijk een veel betere optie om uw vakantie door te brengen.
Er zijn met name twee prachtige meren welke zich uitstekend lenen voor het doorbrengen van een gezinsvakantie.  Je het Caldonazzo meer en het Levico meer. Beide locaties zijn erg geschikt voor doorbrengen van een leuke vakantie met uw kinderen. Om beide parken liggen er leuke campings en vakantieparken. Hier zijn er allerlei activiteiten welke met name gericht zijn op gezinnen met jonge kinderen. Als u iets meer privacy wilt in deze regio dan is het ook mogelijk om een vakantiehuisje te huren van een particulier eigenaar. Er zijn trouwens ook steeds meer Nederlanders welke besluiten om een tweede huis in Italië aan te kopen. Vooral het noorden van dit land zoals de regio’s de Dolomieten en Trentino zijn per auto goed te bereiken.
Wilt u ook enige cultuur aan uw vakantie in het noorden van Italië toevoegen. Maak dan eens vanaf uw vakantiepark een dagtrip naar de stad Trento. Deze stad maakt een levendige indruk en heeft nog een prachtig oud centrum. Dit is een leuke afwisseling voor u en uw kinderen tijdens uw vakantie aan één van de noord Italiaanse meren.
U zult uw benen gegarandeerd voelen nadat u weer terug bent gekeerd in uw bungalow. Maar het was de moeite meer dan waard.

In de winter naar het noorden van Italië
Dan is toch weer de regio de Dolomieten de plek om naar toe te reizen. Vooral als er de nodige sneeuw ligt is het een feest om in deze streek te verblijven. U kunt een leuke winterwandeling maken, maar ook op de lange latten staan is een prima idee. U kunt gaan skiën, maar ook langlaufen is goed te doen.
Vooral voor de skiërs is er veel te doen. Er zijn meerdere skipistes te vinden op verschillende locaties in de Dolomieten. In totaal zijn er vele honderden kilometers aan pistes te bedwingen. Tegen de avond zult u uitgeput terugkeren bij uw chalet in de Dolomieten. Door de gezonde berglucht zult u als een blok in slaap vallen. Zodoende kunt u uw accu opladen voor weer een actieve dag op de lange latten in het noorden van Italië.
Het aanbod van vakantiehuisjes in de Dolomieten is de laatste jaren sterk uitgebreidt. Dit heeft als voordeel dat de huurprijzen ook erg redelijk genoemd kunnen worden.


Toerisme

Provincie

Trentino/Dolomieten

Oppervlakte

n.b.

Aantal inwoners

n.b.

Hoofdstad

nvt