Assisi

Assisi

Plaats in Italië

Assisi is een Italiaanse stad welke gelegen is in de regio Umbrië. Dit gebied is in toenemende mate populair onder toeristen uit binnen- en buitenland. Ook wij Nederlanders weten deze streek in het midden van het land steeds beter te vinden.
Als u een vakantiehuis wilt huren in Assisi dan is het goed te weten dat dit behalve een interessante stad ook een bedevaartsoord is.
De belangrijkste eyecatcher van deze plaats is de Sint-Franciscusbasiliek. Deze staat ook op de Unescolijst sinds een aantal jaren. Ook het belangrijkste plein van Assisi de Piazza del Comune is een belangrijke toeristentrekker. Ook de fraaie ligging tegen een berghelling aan maakt het dat in het hoogseizoen hier veel dagjesmensen deze plek in Umbrië aandoen.
Als vakantieadres is Assisi een prima optie, want ook de omliggende regio is van hieruit goed te bezoeken. Bovendien heeft de stad alles te bieden wat uw vakantie in dit deel van Italië tot een succes kan maken. 


Toerisme

Voor fervente wandelaars is er vlakbij Assisi de bergen van nationaal park Monte Subasio te vinden. Hier zijn er volop wandelmogelijkheden en daarnaast ook tal van andere vormen van ontspanning mogelijk.
In dit deel van Umbrië zijn er ook talloze wijngaarden te vinden en wat is er leuker om met de fiets eens een lokale wijnroute te fietsen. Assisi ligt midden in een wijngebied dus de mogelijkheid is er zeker. Italië (en ook Umbrië) staat bekend om de prachtige oude steden en in deze regio is Perugia te vinden. Deze authentieke en historische stad is de moeite meer dan waar en u kunt hier gerust een dag van uw vakantie voor opofferen.
Boek een vakantiewoning in het prachtig gelegen Assisi en ervaar de schoonheid van landelijk Umbrië.

Plaatsnaam

Assisi

Aantal inwoners

circa 27.800