Umbrië

Umbrië

Regio in Italië

Breng eens een vakantie door in Umbrië

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in Umbrië huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Italië kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Op vakantie in Umbrië vanuit een leuk vakantiehuis

Je hebt in Italië een aantal regio’s welke zeer bekend zijn bij de vakantiegangers. Denk dan eens aan de regio Toscane om maar of een voorbeeld te noemen. Of natuurlijk de Dolomieten en wie kent het Gardameer niet.
Bij deze verschillende Italiaanse streken kan Umbrië zichzelf ook plaatsen. Ook naar deze regio gaan elk jaar weer veel mensen uit Nederland op vakantie en betrekken hier een bungalow. En het is ook niet voor niets dat veel mensen een vakantiewoning huren in Umbrië want deze streek heeft de toerist erg veel te bieden.

Niet stilzitten tijdens de vakantie, huur dan een huisje in Umbrië
Wandelen, fietsen, actief bezig zijn. Als u zich in het voorgaande profiel herkent en van uzelf weet dan een strandvakantie niets voor u is. U bent op zoek naar uw dagelijkse beweging en wilt ook tijdens uw vakantie in Italië actief bezig zijn. Dan is Umbrië wellicht de perfecte Italiaanse regio voor u om een vakantiewoning te betrekken.
Het prachtige achterland van deze streek met zijn glooiende groene heuvelachtige landschap waar u na elke bocht weer een nieuw panoramisch plaatje te voorschijn komt. Op gezette tijden komt u weer door een prachtig dorpje waar de inwoners een veel minder jachtige indruk maken dan bij ons in Nederland.
Het mag dan ook geen wonder heten dat dit een prachtig gebied is en als u één van de vakantiehuisjes in Umbrië heeft geboekt is het ook raadzaam om een fiets mee te nemen. Of wellicht kunt u deze huren op het vakantiepark in dit deel van Italië waar u verblijft.
Er zijn diverse prachtige fietsroutes in Umbrië waar u elke dag weer een prachtige rit kunt maken. Ook is het mogelijk om in dit deel van Italië een fietsvakantie uit te stippelen waar u elke dag weer een nieuw stuk van de fietsroute fietst en elke avond weer aankomt bij een nieuw vakantiehuisje in Umbrië.
Maar ook wandelen is een heerlijk bezigheid. Vooral door het licht glooiende landschap van deze schitterend regio wandelen is elke dag opnieuw een groot feest. Een wandelvakantie maken in Italië wordt dan ook steeds populairder en er zijn ook al vakantieparken te vinden die op deze doelgroep inspelen.

Cultureel Umbrië ontdekken tijdens uw vakantie in Italië
Er zijn in deze Italiaanse streek enkele prachtige steden te vinden waar u op het gebied van cultuur en historie helemaal aan uw trekken kunt komen.
Het oude stadje Deruta is wat dat betreft een heuse aanrader en is in Umbrië dan ook zeer bekend. Vooral in de zomer zijn er vele toeristen te vinden. Deze stad staat vooral bekend om zijn oude ambachten en dan vooral de keramiek ambacht. U kunt gaan bekijken hoe dit wordt vervaardigt en natuurlijk is er schitterend handgemaakt keramiek te kopen in één van de talloze winkeltjes van Deruta.
Ook een leuke aanrader om tijdens uw vakantie in Umbrië te bezoeken is de oude stad Spello. Deze plaats is vooral zeer bekend als het centrum van het culturele leven in Umbrië. Het heeft bovendien een prachtig oud stadscentrum en zelfs nog een oud amfitheater. Ook is hier veel antiek te bezichtigen en te kopen.
Het authentieke karakter van Spello is door de jaren heen goed bewaard gebleven en zodoende is het een feest om deze stad in Umbrië tijdens uw vakantie in Italië te bezoeken.
Wij raden u dan ook aan om eens een vakantiehuis in deze prachtige authentieke Italiaanse streek te boeken.


Toerisme

Provincie

Umbrië

Oppervlakte

8.457 km2

Aantal inwoners

815.000

Hoofdstad

Perugia