Umbrië

Umbrië

Regio in Italië

Op vakantie in Umbrië vanuit een leuk vakantiehuis
Je hebt in Italië een aantal regio’s welke zeer bekend zijn bij de vakantiegangers. Denk dan eens aan de regio Toscane om maar of een voorbeeld te noemen. Of natuurlijk de Dolomieten en wie kent het Gardameer niet.
Bij deze verschillende Italiaanse streken kan Umbrië zichzelf ook plaatsen. Ook naar deze regio gaan elk jaar weer veel mensen uit Nederland op vakantie en betrekken hier een bungalow. En het is ook niet voor niets dat veel mensen een vakantiewoning huren in Umbrië want deze streek heeft de toerist erg veel te bieden.


Toerisme

Cultureel Umbrië ontdekken tijdens uw vakantie in Italië
Er zijn in deze Italiaanse streek enkele prachtige steden te vinden waar u op het gebied van cultuur en historie helemaal aan uw trekken kunt komen.
Het oude stadje Deruta is wat dat betreft een heuse aanrader en is in Umbrië dan ook zeer bekend. Vooral in de zomer zijn er vele toeristen te vinden. Deze stad staat vooral bekend om zijn oude ambachten en dan vooral de keramiek ambacht. U kunt gaan bekijken hoe dit wordt vervaardigt en natuurlijk is er schitterend handgemaakt keramiek te kopen in één van de talloze winkeltjes van Deruta.
Ook een leuke aanrader om tijdens uw vakantie in Umbrië te bezoeken is de oude stad Spello. Deze plaats is vooral zeer bekend als het centrum van het culturele leven in Umbrië. Het heeft bovendien een prachtig oud stadscentrum en zelfs nog een oud amfitheater. Ook is hier veel antiek te bezichtigen en te kopen.
Het authentieke karakter van Spello is door de jaren heen goed bewaard gebleven en zodoende is het een feest om deze stad in Umbrië tijdens uw vakantie in Italië te bezoeken.
Wij raden u dan ook aan om eens een vakantiehuis in deze prachtige authentieke Italiaanse streek te boeken.

Provincie

Umbrië

Oppervlakte

8.457 km2

Aantal inwoners

815.000

Hoofdstad

Perugia