Todi

Todi

Plaats in Italië

Todi is een prachtig gelegen stad in de regio Umbrië. Dit gebied is centraal in Italië te vinden en is een populair gebied bij toeristen uit binnen- en buitenland die hier tijdens de vakantie willen verblijven.
Als u een vakantiewoning wilt huren in Todi of de voorkeur heeft voor een verblijf in een agriturismo dan is dit een prima plek.
Deze Italiaanse stad biedt alle voorzieningen die u als bezoekers aan deze regio nodig heeft. Tevens is het hier prima toeven, de rivier de Tiber zorgt voor de nodige verkoeling in de zomermaanden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon aan het zwembad van het recreatiepark in Todi te verblijven. 


Toerisme

Wie in Umbrië verblijft zal spoedig bemerken dat de dagen razendsnel voorbij gaan. Er is zoveel te zien en te doen rondom de stad Todi dat uw zintuigen dagelijks op de proef gesteld worden. Een goede tip is het brengen van een bezoek aan Parco Fluviale del Tevere. Dit schitterende natuurpark behoort tot de mooiste van de regio.
Wandelaars kunnen rondom Todi ook direct genieten van de meest imponerende panorama’s van de regio Umbrië. De landschappen die je kunt overzien zijn werkelijk een lust voor het oog.
Als je verblijft in de stad Todi dan kun je hier tegen de avonduren lekker uit eten in een authentiek Italiaans restaurant. In het eten worden veel lokale ingrediënten verwerkt en voor weinig geld kun je hier prima dineren. Het oude centrum van de stad heeft ook een keur aan historische gebouwen weten te conserveren. Het Palazzo dei Prori is hier een goed voorbeeld van. Ook de overgebleven stadsmuren geven Todi het nodige karakter.

Plaatsnaam

Todi

Aantal inwoners

circa 16.750