Dubrovnik

Dubrovnik

Plaats in Kroatië

Dubrovnik is een prachtige stad die in het uiterste zuidelijke puntje van Kroatië is te vinden. Het maakt deel uit van Dalmatië en deze regio nodigt vakantiegangers als het ware uit om al het moois te ontdekken van dit land.
Als u besluit een vakantiewoning in (of om) Dubrovnik te huren dan is het aan te raden de nodige activiteiten te ontplooien tijdens uw verblijf in Dalmatië. De oude stad is prachtig en dit is voor Unesco één van de redenen geweest om Dubrovnik op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Voor velen is dit dan ook de mooiste stad van Kroatië en vooral in de zomermaanden doen veel toeristen deze plaats in het zuiden van Kroatië. Zijn dramatische ligging aan zee en zijn uniek ommuurde grenzen geven het stadscentrum van Dubrovnik een ongekende allure en bent u op vakantie in zuidelijk Kroatië dan moet u een dag inruimen voor het bezoeken van deze stad met zijn oude kerken, musea en karaktervolle pleinen.


Toerisme

Dalmatië is een regio die alle ingrediënten in huis heeft om uw een geslaagde vakantie te bezoeken. En als u een appartement in het centrum van Dubrovnik huurt of ervoor kiest om aan het strand een villa te betrekken zult u in beide gevalle ervaren dat het zuiden van Kroatië prachtig is. Er is prachtige natuur te vinden, vooral de kustlijn van dit gebeid is prachtig. Voor een portie cultuur en geschiedenis kunt u prima terecht in Dubrovnik. Hier is het trouwens ook prima winkelen.
Voor een strandvakantie is Dalmatië ook een prima plek, er zijn onderin het land prachtige zo goed als verlaten kiezelstranden te vinden. Ook is het om in Dubrovnik de boot te pakken en één van de dichtbijgelegen Kroatische eilanden te bezoeken. Dus boek snel een accommodatie en geniet van de gastvrijheid, natuurschoon en nog veel meer, dit land heeft zoveel te bieden!

Plaatsnaam

Dubrovnik

Aantal inwoners

circa 47.000