Dalmatië

Dalmatië

Regio in Kroatië

Dalmatië is een regio die gelegen is in het zuiden van Kroatië. Wellicht heeft u tijdens een vakantie in dit land deze streek wel eens aangedaan. Mocht dit zo zijn dan is de kans groot dat u een positief oordeel heeft over dit gebied en andere mensen van harte wilt aanraden om ook eens een vakantiehuis te huren in Dalmatië en zodoende dit unieke stukje Kroatië te ontdekken.
In de lente- en zomermaanden is het hier dan ook prima toeven, simpelweg omdat er op alle gebieden wat te doen is en u zo dagelijks een nieuwe activiteit aan uw vakantie in Dalmatië kunt toevoegen. In dit artikel zullen wij een aantal hoogtepunten van deze Kroatische regio nader beschrijven. Wij hopen dan ook dat deze informatie een toevoeging is voor u en u over de streep kunnen trekken om de vakantie eens in Zuid-Kroatië door te brengen. Om precies te zijn Dalmatië!


Toerisme

Binnen Europa mag Kroatië zondermeer één van de sterk opkomende vakantielanden worden genoemd. In tegenstelling tot andere landen lijkt het er ook op dat dit land zich blijvend tussen de populairste landen gaat positioneren. Denk je er ook over om hier de vakantie eens door te brengen dan is het zuidelijk gelegen gebied Dalmatië een prima aanrader. Voor een dagje strand heb je volop keuze uit fraaie stranden. (zand en kiezel) Natuurliefhebbers doen er goed aan één van de schitterende natuurparken aan te doen. Doe eens een dagje Vransko Jezero of kies voor het natuurschoon in het park Biokovo.
Bent u meer van cultuur en geschiedenis, doe dan het prachtige Dubrovnik eens aan of kies voor de regionale hoofdstad van Dalmatië, Split !
Ook dagje eilandhoppen is goed mogelijk, er zij er talloze voor de kust te vinden. Maar evengoed is het ook mogelijk om zelfs een vakantiewoning te huren op bijvoorbeeld Hvar of Solta. Het heerlijke klimaat met de bijna altijd aanwezige zon zal uw verblijf in Dalmatië hoe dan ook tot een succes maken.

Provincie

Dalmatië

Oppervlakte

12.200 km2

Aantal inwoners

circa 500.000

Hoofdstad

Split