Podstrana

Podstrana

Plaats in Kroatië

Podstrana is een kustplaats in Dalmatië. Behalve een leuk en toeristisch dorp is het tevens een gemeente waar een deel van het achterland onder valt. Het is prachtig stukje Kroatië!
Het toerisme speelt een belangrijke rol en in Podstrana zijn dan ook redelijk wat vakantiehuizen te vinden. Ook de faciliteiten voor toeristen zijn doorgaans  goed te noemen. Zowel op het gebied van eetgelegenheden alsmede de aanwezigheid van een winkelaanbod waaronder enkele supermarkten.
De populariteit van Postrana is ook voor een deel te wijten aan de fraaie zandstranden en ben jij voornemens de vakantie ook in Dalmatië door te brengen dan is deze gezellige badplaats op zijn minst het overwegen waard.


Toerisme

Je denkt erover om een vakantiewoning te boeken in het Kroatische dorp Podstrana. Voordat je dat daadwerkelijk gaat doen is het verstandig je eerste te verdiepen in de mogelijkheden van dit dorp.
De ligging is ideaal want Podstrana ligt dicht bij de stad Split. Dit is natuurlijk ideaal als je eens een dagje goed wilt gaan winkelen of een musea bezoeken.
Verder is het eiland Brac een aanrader en dit is dan ook prima te bezoeken tijdens een ééndaagse excursie.
Maar je hoeft als vakantieganger Podstrana niet te verlaten om een goede tijd te hebben. De prachtige stranden aan de Adriatische Zee en het gezellige centrum maken van dit dorp in Dalmatië een prima plek om te verblijven tijdens een vakantie in dit deel van Kroatië.

Plaatsnaam

Podstrana

Aantal inwoners

circa 7.500