Sibenik

Sibenik

Plaats in Kroatië

Šibenik een stad gelegen in het zuiden van Kroatië, het is gelegen in de provincie Dalmatië en al jaren een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. De ligging aan het water maakt het dat dit een leuk recreatiegebied is. Maar ook de eilanden die voor de kust liggen worden door toeristen hooglijk gewaardeerd. Als u een vakantiehuis in Šibenik huurt moet u eigenlijk een eilandentoer doen.
Wat heeft de stad zelf te bieden ? De Sint Jakobuskathedraal is te vinden in het centrum en deze heeft een dusdanige historische waarde dat dit gebouw is geplaatst op de werelderfgoedlijst van Uneso. Ook heerlijk is het flaneren door het stadscentrum van Šibenik, als u hier aan de kust een accommodatie heeft gehuurd kunt u dit lopen af.


Toerisme

Dalmatië is één van de mooiste gebieden van Kroatië en als je hier de vakantie doorbrengt dan kun je een prachtige combinatie maken waarin je het Kroatische natuurschoon, de kustlijn, de cultuur en de lokale gastvrijheid kunt bundelen tijden je verblijf. Huur je een vakantiewoning in Šibenik dan is het mogelijk om een heerlijke tijd te hebben.
Een stad die je simpelweg moet aandoen tijdens je vakantie is Dubrovnik, deze parel heeft een roerige geschiedenis achter de rug en is werkelijk prachtig gelegen. Je waant je in een openluchtmuseum.
Maar ook de stranden van Dalmatië zijn de moeite waard. Graag een strandvakantie doorbrengen in Kroatië ? Twijfel niet te lang en boek een vakantievilla in Šibenik.

Plaatsnaam

Sibenik

Aantal inwoners

circa 40.000