Vodice

Vodice

Plaats in Kroatië

Vodice is een gezellige en compacte stad gelegen aan de Adriatische Zee. Deze plaats is te vinden in de provincie Dalmatië. Een gebied in het midden van Kroatië welke geleidelijk aan haar geheimen prijsgeeft aan een toenemende toeristenstroom.
Boek je een vakantiewoning in Vodice dan verblijf je in een gezellige plaats volop faciliteiten. Het aanbod van eet- en drinkgelegenheden is er talrijk. Ook het winkelaanbod is er interessant en het is leuk om op je gemak door de straatjes van dit stadje te struinen. Nabij de jachthaven van Vodice tref je een aantal pinautomaten aan. Het is aan het water sowieso prima toeven en bij de plezierhaven zijn leuke horecagelegenheden te vinden.
Wil je de vakantie doorbrengen in de Kroatische regio Dalmatië dan is Vodice een plaats welke op het gebied van faciliteiten in ieder geval genoeg te bieden heeft!


Toerisme

Als vakantieland heeft Kroatië de laatste decennia veel harten van toeristen uit West-Europese lanen veroverd en gezien de combinatie van factoren die dit land zo interessant maken mag dit geen verrassing genoemd worden.
Huur je een vakantieappartement in de plaats Vodice dan verblijf je op een prima plek in de regio Dalmatië. Dit stadje heeft leuke strandjes en een dagje zonnen aan de Adriatische Zee mag tijdens je vakantie natuurlijk niet ontbreken.
Maar deze regio is meer dan zon, zee en strand. Ook op het vlak van natuurschoon heeft deze regio één en ander te bieden. Verblijf je in Vodice dan kun je kiezen uit de Krka Watervallen en de Kornati Eilanden. Beide plekken staan voor een prachtig stukje natuurschoon.
Op een kleine twintig minuten rijden ligt het historische stadje Sibenik. Deze moet je zeker aandoen tijdens de vakantie en trekt met name in het hoogseizoen veel toeristen vanuit de hele wereld.
Voor het doorbrengen van een vakantie in midden Kroatië is Vodice een prima plek om als thuisbasis te hebben. 

Plaatsnaam

Vodice

Aantal inwoners

circa 10.000